Acheron – Kult des Hasses

Acheron – Kult des Hasses
Listenable Records, 2013

Acheron, dat is de band van frontman Vincent Crowley, ooit priester in de Church of Satan, vandaar ook de Satanische aard van deze langlopende deathmetalband. Ik heb me nooit echt verdiept in deze band, je kunt niet alles beluisteren namelijk. Deze band heeft een hoop volgelingen, die allemaal dolenthousiast zijn over Kult des Hasses. Terecht?

Ik verwachtte een soort van war metal te zullen horen, hetgeen niet gebeurde. Deze mix van old school deathmetal en wat blackmetal-stijlelementen is geen brute bedoening. De mastering was in handen van Dan Swanö, die duidelijk de opdracht meekreeg om het vocale gebeuren dik in de verf te zetten. De teksten zijn heel belangrijk voor deze band (of toch voor zijn frontman), al zijn die niet meteen diepzinnig. Je wordt er niet lyrisch van, om het zacht uit te drukken. Kam Lee komt trouwens even meedoen aan de micro, niet dat dát het verschil maakt. Persoonlijk hou ik nog het meest van de Celtic Frost-duisternis in nummers als Satan Holds Dominion. Ook een rechttoe-rechtaan hoofdslagerij-nummer als Whores and Harlots gaat er bij mij zeker in. Voor de rest is het wat te inwisselbaar, ligt de nadruk op weinig inspirerende teksten en zit de heavyness er wat te veel in, hetgeen de duisternis eruit haalt.

De Acheron-liefhebber zal het wellicht het meest over de Dan Swanö-sound hebben, in positieve of negatieve zin, andere luitjes gaan deze plaat in zijn waarde laten passeren. Ik ben vooralsnog geen aanhanger van deze cultus, maar een tegenstander ook niet. Het is wat het is.

Tracklisting:
Acheron

  1. Daemonum Lux
  2. Satan Holds Dominion
  3. Raptured to Divine Perversion
  4. Jesus Wept (Again and Again)
  5. Thy Father Suicide
  6. Misanthropic Race
  7. Whores and Harlots
  8. Asphyxiation (Hands of God)
  9. Concubina do Diabo
  10. Devil’s Black Blood

Line-up:

  • Art Taylor – Gitaren
  • Kyle Severn – Drums
  • Vincent Crowley – Vocals, Bas

Links: