Sun Worship – Elder Giants

Sun Worship – Elder Giants
View from the Coffin, 2014

Het Duitse Sun Worship maakt na zijn split met Unru met zijn eerste echte langspeler Elder Giants zijn opwachting in de galerij van de Duitse blackmetal-elite. Deze anonieme groep muzikanten uit Berlijn spaart niemand met zijn onherbergzame geluid, iets wat ondergetekende alleen maar toejuicht.

Wat kan ritmische herrie toch oorverdovend lekker zijn, zeker in het geval van dit Elder Giants. Rauwe blackmetal op een vrij constant hoog tempo baant zich een weg doorheen een glooiend panorama. Opstijgend en pakkend tegelijkertijd, alsof je ziel uit je lichaam gerukt wordt. Het lijkt wel een Deafheaven voor blackmetal-liefhebbers! En ook al vallen hier en daar kleine steekjes in de minutenlange voortdenderende instrumentale seances, het drukt de pret op geen enkel moment. Integendeel, Sun Worship zet hiermee in de verf dat ze een band is van vlees en bloed. Het is de band dus vergeven. Zelfs de smerige doom-/rockriffs naar het einde van We Sleep salamander ik naar binnen. De mentale hoogtepunten blijven wel de dubbele gitaarlijnen die driftig door elkaar heen trillen, zoals op The Absolute is Becoming.

Fyrnask heeft er een broertje bij, net als Morphinist en Voidcraeft. Wat een weelde tegenwoordig vanuit Duitsland, zo zullen we het verlies van Lunar Aurora op de lange termijn alsnog kunnen verwerken. Meteen de jaarlijst in, dit Elder Giants. Luisteren ja! Wel opletten voor het afsluitende ruimte-feedback ambientnummer, dat is niet ieders meug.

Tracklisting:

Sun Worship

  1. We Sleep
  2. The Absolute Is Becoming
  3. Elder Giants
  4. Transneptunian (Infinite Gaze)

Links: