Skyliner – Outsiders

Skyliner – Outsiders

Limb Music, 2014

Een eerlijke review is voor mij dat ik een oordeel heb gevormd over een promo door in ieder geval de cd of download in zijn geheel te beluisteren. In het geval van Skyliner was dat niet mogelijk. Het laatste, een dikke twintig minuten durende, nummer Worlds Of Conflict zat niet in de downloadbundel. En om eerlijk te zijn: na de voorgaande acht nummers op Outsiders gehoord te hebben ben ik daar geen seconde rouwig om.

Deze Amerikaanse band debuteert en dat is duidelijk hoorbaar in met name de songstructuren. Structuren kan je het niet noemen. De band gaat van de hak op de tak en er is weinig lijn in de progressieve powermetal te ontdekken. Het is niet zozeer dat er slecht gemusiceerd wordt op deze plaat, maar het komt meerdere malen voor dat ik naar een langdurige gitaarsolo aan het luisteren ben waar enkel wat ondersteunende drums en basgitaar ‘onder hangen’. Totaal geen context waardoor alles praktisch het ene oor in en het andere oor uit gaat.

Pluspunten zijn schaars. Ja, zoals aangegeven beheersen de heren hun instrumenten, de zanger zingt niet vals (al beweegt hij zich bijna alleen in saaie middenregionen) en klinkt Ousiders best redelijk. Het is vooral het totale gebrek aan visie dat Skyliner op hun debuut de das om doet. Een volgende keer graag (een stuk) beter!

Tracklisting:
sky

  1. Signals
  2. Symphony in Black
  3. Undying Wings
  4. Forever Young
  5. Aria of the Waters
  6. The Human Residue
  7. Dawn of the Dead
  8. The Alchemist
  9. Worlds of Conflict

Line-up:

  • Jake Becker – zang, gitaar
  • Ben Brenner – drums
  • Nathaniel Curtis – bas, zang

Links: