Northaunt & Svartsinn – The Borrowed World

Northaunt & Svartsinn – The Borrowed World
Cryo Chamber, 203

Opnieuw een gevalletje dark ambient, zoals te verwachten valt bij Cryo Chamber. Twee Noorse creaties, die goed op mekaar aansluiten. Northaunt is Hærleif Langås, Svartsinn is Jan Roger Pettersen. Ze brengen elk een compositie van dik twintig minuten.

Northaunt is absoluut de guurste van de twee. Relaxen zit er zeker niet in, de ijselijke, striemende windhozen maken het onmogelijk om tot rust te komen. If Only My Heart Were Stone is de titel, en zo klinkt het ook wel. De wens om een ongrijpbare stroom aan pijnlijk onaangename gevoelens te kunnen verdragen. Geen pretje dus. Svartsinn is een stuk zachter voor de ziel en brengt een geluidsbaken die je vervoert naar Noorse fauna en flora. Uitgestrekte bossen waardoor je de bomen niet meer ziet, alles even loslaten in galmen en onbestemde klanken. Schaduwrijke, meditatieve omgevingsgeluiden met een uitzicht op de vergane grijze wereld die dichterbij komt naarmate het nummer afloopt.

Opnieuw een degelijke dark ambient plaat, waarbij we ook even stilstaan bij het heengaan van Cold Meat Industries, nog steeds dé referentie in dit “muzikale” marktsegment. Al hoeft Cryo Chamber zich zeker nergens voor te schamen.

Tracklisting:
Svartsinn

  1. Northaunt – If Only My Heart Were Stone
  2. Svartsinn – Ashes Of The Late World

Line-up:

  • Northaunt
  • Svartsinn

Links: