Omnivore – Omnivore

Omnivore – Omnivore
Unspeakable Axe Records, 2014

Zowel het label als Omnivore zijn nog relatief jong in de metalwereld. Die laatste brengt ons een heuse thrashy deathmetalplaat waarop te horen is dat het viertal een gooi doet naar het geluid van eind jaren tachtig/begin jaren negentig van de vorige eeuw.

Het grote archief meldt over de band een hoop positiefs wat ik zelf ook aan den lijve ondervind. Bijvoorbeeld de zang van frontman Pol die het inderdaad ergens ophoudt tussen Kreator en Asphyx; het juiste stemgeluid op de juiste plaats. De metal die eromheen gemusiceerd wordt heeft vele hoorbare vergelijkingen met grote namen uit de (Zuid) Amerikaanse scene met een mespuntje Duitse specerijen. De titeltrack doet zelfs even denken aan Angelcorpse. Drummer Ste heeft in het geheel ook duidelijk een positieve inbreng. Als een volleerd thrashmetaller rammelt hij (op de goede manier) opgefokte thrashritmes uit zijn handen en voeten.

Ook het gitaarspel stelt niet teleur. Feitelijk is deze het gehele album aansluitend op de afsluitende track Arise, een cover van de welbekende Sepultura-hit. De conclusie die we mogen trekken is dat Omnivore met Omnivore een toegankelijk album heeft geleverd waar fans van de oude thrashstempel zeker wat mee kunnen. Niet alleen zij, maar iedereen die graag luistert naar bands als Sepultura, Kreator en (in mindere mate) het vroegere Slayer of Phobia.

Tracklisting:
Omnivore - Omnivore

  1. Intro
  2. Dead
  3. Trust
  4. I Hope The War Comes
  5. Hypochrist
  6. Nothing More Than Dust
  7. Omnivore
  8. Arise (Sepultura Cover)

Line-up:

  • Pol – Gitaar, Zang
  • Josh – Gitaar
  • Giona – Bas
  • Ste – Drums

Links: