Nocturnal Depression – L’Isolement

Nocturnal Depression – L’Isolement
Avantgarde Music, 2014

Het Franse Nocturnal Depression laat rond deze tijd eveneens een full-length los, maar er was ook de EP L’Isolement om ons al wat warm te maken met de kille suicidal van deze beruchte heren. Heren die al een behoorlijk repertoire bezitten, zowel binnen deze band als erbuiten en de liefhebbers van dit genre weten dat ze altijd wel safe zitten als ze binnen hun zoektocht naar kwaliteits-suicidal kiezen voor Nocturnal Depression. Niet dat de band het neusje van de zalm voorschotelt, dat hebben ze nooit gedaan, maar het luistert wel makkelijk weg.

Weinig tot geen akoestische sfeerschepperij op L’Isolement, dat was al een paar jaren het geval bij deze Fransmannen. Een hoop melancholische kwakkelriffs die met behoorlijk voorspelbare drums gepresenteerd worden, maar toch slaagt Nocturnal Depression erin om het juiste gevoel erin te proppen. Hier en daar voel je binnen deze muziek wel aan dat deze heren Nargaroth-fans zijn. Dit keer is het ook overduidelijk met de cover van het befaamde Seven Tears Are Flowing Into The River, dat overigens beter uit de verf komt dan de Forgotten Tomb-cover. Het past duidelijk beter bij deze band.

Het gevoel zit goed, ookal komt het erg simplistisch uit de hoek. Die formule zal niet veranderen met de zesde full-length van Nocturnal Depression. Liefhebbers van melancholische Nargaroth nemen deze er wel bij.

Tracklisting:

Nocturnal Depression - L’Isolement

  1. L’Isolement
  2. Beskidt Og Forladt
  3. Disheartenment/Love’s Burial Ground (Forgotten Tomb Cover)
  4. Seven Tears Are Flowing Into The River (Nargaroth Cover)

Line-up:

  • Lord Lokhraed – Zang, Gitaar
  • V. – Gitaar, Zang
  • Avskrius – Gitaar

Links: