Sinbreed – Shadows

Sinbreed – Shadows
AFM Records, 2014

Powermetal, vaak doen bands die het brengen de naam van het genre geen eer meer aan. Sinbreed kunnen we met gemak een uitzondering op die regel noemen. Het debuut van deze Duitsers viel behoorlijk in de smaak en waar er toen maar één lid van Blind Guardian actief was binnen de band, zijn dat er nu twee geworden, met gitarist Marcus erbij.

Dit kan gewoon niet anders dan kwalitatief knallen. Powermetal pur sang met een hoge melodische uitstoot die zelfs behoorlijk aan het oudere werk van Iron Maiden doet denken, maar gebracht met een oerdegelijke sound, vakkundige powermetal-grooves en gepeperde drums. Zelfs vocaal voelt de stijl van Herbie behoorlijk aan als die van Bruce Dickinson. In elk geval kan de man een pak aan, van krachtige hogere klanken zonder te knijpen tot beheerste zwaardere accenten.

Wederom een knap staaltje melodische krachtpatserij van deze Duitsers. Sinbreed is verplichte kost voor al wie van powermetal houdt. Langs de andere kant heb je met twee of drie nummers op deze plaat wel begrepen wat de heren te bieden hebben. Mij boeit het niet echt dat ze binnen de lijntjes blijven kleuren. Als je wat wil bereiken als band moet je ófwel origineel uit de hoek komen, ófwel gewoon ijzersterk zijn in hetgeen je brengt. Sinbreed past binnen die tweede categorie en dat hebben deze Duitsers met Shadows wederom bewezen.

Tracklisting:

Sinbreed - Shadows

  1. Bleed
  2. Shadows
  3. Call To Arms
  4. Reborn
  5. Leaving The Road
  6. Far Too Long
  7. Black Death
  8. Standing Tall
  9. London Moon
  10. Broken Wings

Line-up:

  • Herbie Langhans – Zang
  • Marcus Siepen – Gitaar
  • Alex Schulz – Bas
  • Flo Laurin – Gitaar
  • Frederik Ehmke – Drums

Links: