Inquisition – Obscure Verses For The Multiverse

Inquisition – Obscure Verses For The Multiverse
Season of Mist, 2013

Ik trap een open deur in als ik zeg dat Inquisition wel eens wordt vergeleken met Immortal. Niet alleen de zang is gelijkend, ook qua muziek hoor je aan een Inquisition-plaat dat Pure Holocaust en Battles in the North destijds meer dan één rondje hebben gedraaid in het repetitiehok van deze Colombianen. Anderzijds, waar Immortal zich in de loop der jaren steeds verder de mainstream-jungle in waagde (en daar naar mijn mening ook verdwaald is geraakt), heeft Inquisition in al die tijd vrij strak vastgehouden aan haar oorspronkelijke sound.

Het sterkste punt van Inquisition was altijd al het feit dat men herkenbare riffs kon schrijven. In het verleden verzopen die nogal eens in een modderige productie, maar anno 2013 (de plaat kwam eind vorig jaar uit) heeft de band zijn geluidstechnische zaakjes prima voor elkaar. Evenwel zonder gepolijst of verzoeningsgezind te klinken.

Ook wat betreft songwriting houden de mannen het been stijf. Je zult dan ook van een kale reis terugkomen als je op zoek gaat naar nieuwe of vernieuwende elementen op Obscure Verses For The Multiverse. De invloeden beginnen ergens begin de tachtiger jaren en reiken niet verder dan medio jaren negentig. Juist, toen blackmetal nog spannend was.

Reken daarbij nog het machtige artwork – een aanrader voor vinylliefhebbers – en je hebt een prima plaat in handen. Blackmetalfans die zweren bij de eerste en tweede golf zullen hiermee zeker aan hun trekken komen.

Tracklisting:Inquisition - Obscure Verses For The Multiverse

  1. Force of the floating tomb
  2. Darkness flows towards unseen horizons
  3. Obscure verses for the multiverse
  4. Spiritual plasma evocation
  5. Master of the cosmological black cauldron
  6. Joined by dark matter, repelled by dark energy
  7. Arrival of eons after
  8. Inversion of ethereal white stars
  9. Infinite interstellar genocide

Line-up:

  • Dagon – Zang, gitaar
  • Incubus – Drums

Links: