Dinosaurs Like Guccipants – Good Dreams, Bad Trips

Dinosaurs Like Guccipants – Good Dreams, Bad Trips
Eigen Beheer, 2014

Wat een naam. Het moet niet gekker worden. Dit “gezelschap” is onnoemelijk onbekend en laat zich maar matig ontdekken via het net. De mix aan stijlen is even weird als de hoes en je raakt er moeilijk doorheen. Een uitdaging, altijd welkom. Dit is Good Dreams, Bad Trips.

Deze plaat heeft wel degelijk rode draden lopen van begin tot einde. De “metal”-elementen zijn geprogrammeerde gitaargeluiden zoals die ook voorkomen bij futuristische djent en cybergrind. De rest van het instrumentale Dinosaurs Like Guccipants bevindt zich in elektronische subgenres, gaande van 8-bit gamesounds tot trance, rave, techno, Aphex Twin-dansmuziek en drum ‘n’ bass. Het gaat van Sven Väth tot Ken Ishii, met wat Tiësto en ook doodeenvoudige hithouse-riedels. Alles lekker aangevuld met staccato gitaarwerk.

Het is apart, maar niet op een geforceerde manier. Ik leg deze dan ook graag op als mijn gezelschap (wat er amper is tegenwoordig) bestaat uit mensen die graag een dansje placeren of gewoon groovy willen chillen en de occasionele metalsound er graag bijnemen. Probeer het eens, wie weet bevalt het je wel.

Tracklisting:
 Dinosaurs Like Guccipants

  1. [ Intro ]

  2. Animals are haunting me
  3. Canuma Coma
  4. Lake of Milk
  5. Panic Attack !!!
  6. Clockwork Illusion
  7. Snow Fortress
  8. We made it to the Top
  9. Saltletts
  10. End of the Night
  11. Super Action Sequence (Unreleased Demo)

Links: