Impaled Nazarene – Vigorous And Liberating Death

Impaled Nazarene – Vigorous And Liberating Death
Osmose Productions, 2014

De brutale Finnen van Impaled Nazarene laten met Vigorous And Liberating Death voor de twaalfde keer alweer een langspeler op deze verdorven aardkloot los. Natuurlijk wederom voorzien van Satanisme, sex en drank. Al sinds Tol Cormpt Norz Norz Norz… volg ik de band bij vlagen waardoor ik bepaalde periodes van de band heb gemist, maar sinds Pro Patria Finlandia heb ik ze weer op de radar.

Road To Octagon ligt inmiddels alweer vier jaar achter ons welke destijds door collega Bart op lovende kritiek kon rekenen. Ook met deze nieuwe langspeler weten ze wederom een hoog niveau te halen. Vanaf opener King Born wordt het gaspedaal ingetrapt en niet meer losgelaten. De opgefokte punkblack met thrashvibes vliegt je om de oren en zet gewoon wederom aan tot rare danspassen. De riffs zijn net zo lekker als de verzameling op live-album Death Comes In 26 Carefully Selected Pieces en dat wil wat zeggen. De ritmesectie komt ook weer prima uit de verf, zowel in het cymbaal geluid als in de diepte waarbij de bas een flinke rol speelt en waarbij de productie van Mika Jussila wonderen doet. Echt alles springt er gewoon uit en is goed te onderscheiden dus je kan wel stellen dat hij hier puik werk aflevert.

Tracks als Riskiarvio, Flaming Sword Of Satan, Drink Consultation of het van een geweldige refrein voorziene Apocalypse Principle zullen geheid hun plaatsen op de setlist in de toekomst gaan verdienen tussen de oude klassiekers. Hiermee kunnen we wel stellen dat Impaled Nazarene wederom heeft bewezen dat ze als band nog relevant is en tot de top in hun genre behoort.

Impaled Nazarene New
Tracklisting:

  1. King Reborn
  2. Flaming Sword Of Satan
  3. Pathological Hunger For Violence
  4. Vestal Virgins
  5. Martial Law
  6. Riskiarvio
  7. Apocalypse Principle
  8. Kuoleman Varjot
  9. Vigorous And Liberating Death
  10. Drink Consultation
  11. Dystopia A. S.
  12. Sananvapaus
  13. Hostis Humani Generis

Line-up:

  • Minister of Sexual Perversions – Vocalen
  • Minister of Demonology and Occult – Drum
  • Minister of Offence – Bas
  • Minister of Alcoholism – Gitaar

Links: