Warknife – Amorphous

Warknife – Amorphous
Memorial Records, 2014

Warknife zegt een mix van sludge, post-hardcore en deathmetal te spelen. Ergens hoop je dan dat het is gelukt deze stijlen samen te smelten waardoor er een aantal goed te verteren nummers ontstaan. Dat is ten dele gelukt.

A Veil Fragments vat halverwege Amorphous genoemde stijlen samen tot een pakkend nummer waar de spanning vanaf druipt. Daarmee is het een van de betere geworden. De overige nummers omvatten vooral hetzij prog-invloeden (F.A.I.L.) dan wel rustigere, meer sfeervolle en uitgesponnen nummers (Behold Regression en Shining Phoenix).

En dan zijn er die waarbij moderne deathmetal de boventoon vort. Ill Becomes Order is er een in deze categorie. Hierbij komt de stem van Marco Landolfo het beste tot zijn recht. Zijn licht hese grunt sluit hierin goed aan bij het furieuze en opzwepende gitaarspel.

Warknife is in staat tot het schrijven van nummers in drie uiteenlopende stijlen. Dat is knap en verdient respect. Echter, het kan de band ook op kritiek komen te staan. Het zal voor pure deathmetalfanaten te soft zijn, voor liefhebbers van prog te hard en voor luisteraars naar rustiger en ingetogen stukken te snel.

Tracklisting:
Warknife- Amorphous

  1. Act I. Shapeless Birth
  2. The Infected Enigma
  3. A Bleeding Sunset
  4. Behold Regression
  5. A Veil Fragments
  6. Act II. Shape Shifting
  7. Hateseed
  8. Ill Becomes Order
  9. Shining Phoenix
  10. F.A.I.L.

Line-up:

  • Marco Landolfo – Vocalen
  • Simone Mele- Gitaar
  • Daniele Gatto- Basitaar
  • Cesare Zuccaro – Drums

Links: