Carnea – All Tongues Of Babel

Carnea – All Tongues Of Babel
Eigen beheer, 2013

De eerste plaat van Carnea, White Coma Light, is volledig aan mij voorbij gegaan. Ik heb dus niet meteen een vergelijkingspunt in gedachten wanneer ik All Tongues of Babel voor het eerst beluister. De alternatieve en experimentele metal/rock van deze Vlamingen klinkt echter niet verkeerd.

All Tongues Of Babel is een gelaagde plaat waar emoties een grote rol spelen. De muziek, die zich ergens in het duistere grensgebied van Tool en Faith No More bevindt, klinkt evenwel erg doordacht. Dynamiek en spanning worden zorgvuldig opgebouwd om maximaal te renderen. Om die reden vind ik het een beetje jammer dat zanger Jan Coudron (ook bekend van King Hiss) op All Tongues Of Babel geen al te beste beurt maakt. Zijn zang klinkt wat vlak en de emotie ontbreekt die nodig is om de nummers naar een hoger niveau te tillen. Ook de productie had wat puntiger gemogen. Alles klinkt wel netjes, maar van echte slagkracht is helaas geen sprake.

All Tongues Of Babel is derhalve een release waar veel potentie in zit, maar die de gemaakte beloftes niet echt waar maakt. Verfrissende muziek, dat wel. Een pittigere productie en betere zang zouden deze jongens tot grote hoogten kunnen stuwen.

Tracklisting:Carnea - All Tongues Of Babel

  1. La Mala Hora
  2. Jerk
  3. The Box
  4. The Alchemist
  5. Naked
  6. Walk
  7. All Tongues of Babel
  8. Indifferent

Line-up:

  • Jan Coudron – Zang
  • Thomas Combes – Gitaar
  • Jille Vandromme – Gitaar
  • Olivier Leerg- Basgitaar
  • Tom Vansteenkiste – Drums

Links: