Speedboozer – Speedboozer

Speedboozer – Speedboozer
EBM Records, 2013

Nu het ernaar uitziet dat Lemmy toch geen god blijkt te zijn en alsnog ooit gaat sterven, moeten we natuurlijk op zoek gaan naar een band die het gat dat Motörhead ooit gaat achterlaten kan opvullen. Speedboozer lijkt mij een goed begin van die zoektocht..

Speedbozer is echter nog veel meer dan dat. De mix van thrashmetal, punk en vuige rock ’n roll toont ook vergelijkingspunten met Venom, The Motherfuckers, Tank, GG Allin, Driller Killer, Sheer Terror, Toxic Holocaust en nog een hele zwik andere bands. Vastberadenheid lijkt de grootste gemene deler te zijn. Dat en vuil onder de nagels van het spelen.

Het klinkt een beetje alsof Speedboozer aan alle kanten rammelt, maar dat klopt niet helemaal. Deze mannen weten goed waar ze mee bezig zijn. De songs mogen dan knarsen en piepen, ze zitten allemaal wel erg knap in elkaar. Elf knallers op een rij krijgen we voorgeschoteld en er is er niet eentje die niet raak is. Akkoord, de band kan een gebrek aan originaliteit verweten worden en men komt misschien wat te schurftig over om de meeste Motörhead fans te kunnen aanspreken, maar verslavend is dit alleszins wel. Een prima visitekaartje.

Tracklisting:Speedboozer - Speedboozer

  1. Back on the road
  2. Drop the nukes
  3. Metal punk
  4. Violence & noize
  5. Crank it up
  6. Live free – stay wild
  7. PKH
  8. Gunned down
  9. s/t
  10. Maximum force
  11. Speedboozer

Line-up:

  • Jubilant Jim – Gitaar, zang
  • Hayzeus Crust – Drums
  • Snowflake – Basgitaar

Links: