Stryper – No More Hell to Pay

Stryper – No More Hell to Play
Frontiers Records, 2013

No More Hell to Pay is het derde album van Stryper sinds de reünie in 2003 (het vijfde als je Second Coming met heropgenomen klassiekers en het coveralbum The Covering meetelt). Sindsdien gaat het de band voor de wind. Er wordt regelmatig getoerd en ook de platen doen het nog vrij goed.

No More Hell to Pay dus, een plaat die fans van Stryper eigenlijk blindelings kunnen aanschaffen. Het opnieuw opnemen van oude nummers werkt blijkbaar nog een beetje door op deze plaat, want dit materiaal leunt daar dichter bij aan dan bij Murder by Pride. Klassieke heavy metal met pakkende hooks, fraaie arrangementen en fijne leads dus. Minder poppy als in de tachtiger jaren, maar nog steeds erg makkelijk te verhapstukken. En misschien wel het meest heavy album van Stryper ooit.

Qua teksten is alles bij het oude gebleven, maar waar de christelijke thematiek bij vergelijkbare bands nogal prekerig overkomt is dat bij Stryper niet (meer) het geval. De plaat straalt meer een soort positivisme uit dat eigenlijk best welkom is in deze duistere tijden.

No More Hell to Play is het stevigste album in de Stryper-catalogus (luister maar eens naar het titelnummer) en tegelijk ook één van hun betere platen. Er zijn nogal wat bands uit de jaren tachtig die hun rentree hebben gemaakt in het voorbije decennium, maar slechts weinig van die bands hebben hun trucje meer dan eens kunnen opvoeren. Stryper blijft kwaliteit leveren. Respect!

Tracklisting:Stryper - No More Hell to Play

  1. Revelation
  2. No More Hell To Pay
  3. Saved By Love
  4. Jesus Is Just Alright
  5. The One
  6. Legacy
  7. Marching Into Battle
  8. Te Amo
  9. Sticks & Stones
  10. Water Into Wine
  11. Sympathy
  12. Renewed

Line-up:

  • Michael Sweet – Zang, gitaar
  • Robert Sweet – Drums
  • Oz Fox – Gitaar, zang
  • Timothy Gaines – Basgitaar, zang

Links: