Orgaanklap – Kwarktassen

Orgaanklap – Kwarktassen
Suburban Records, 2014

Het begint met een K, eindigt met een T, het is hard van buiten, nat van binnen en er groeit haar op. Rara wat is het? Een kokosnoot! Als dit je humor is dan moet je Orgaanklap zeker gaan beluisteren, want je komt gegarandeerd niet meer klaar. Pardon, bij.

Vanaf openingsnummer M’n Hand (met de geniale zin: mijn hand zit strakker dan je kut) gaat het los. In dertien punknummers ragt Orgaanklap erop los. De Nederlandse teksten staan lekker hard in de mix en zijn dus prima verstaanbaar. En waar menig porngrindband grijpt naar stemvervormers houdt Orgaanklap het lekker clean. Muzikaal klinkt het voor een punkband redelijk strak. Geen technische hoogstandjes uiteraard, de simpele riffs doen doeltreffend hun werk maar klinken niet echt uitgewerkt. En ach, dat heeft ook wel zijn charme en past wel bij de sfeer

Live zal het ongetwijfeld goed uit de verf komen op een festival of gesubsidieerd jongerencentrum. Lekker met een biertje in de hand en een paal in de broek (of andersom, al naar gelang je voorkeur) en de muziek van Orgaanklap als een warme (golden) shower over je heen laten komen. Er worden trouwens bonuspunten toegekend voor de kwartassen op de hoes.

Tracklisting:
Orgaanklap - Kwarktassen

  1. PICK
  2. M’n Hand
  3. Gunshow
  4. Komen Is Stoer
  5. Lazer
  6. Vaginatan
  7. Francoise
  8. Ik ben een DJ
  9. I’m Fuck Punk You
  10. Druppel In Mij
  11. Ik Mis Je
  12. Lekker Te Pakken
  13. Indiepoprocksong

Line-up:

  • Tom ”Snowflake” Smeets – Vocalen, gitaar
  • Louis van Ooy – Gitaar
  • Chris ”Deluxe” Dekker- Basgitaar
  • Puck van Donselaar – Drums

Links: