Magnum – Escape From The Shadow Garden

Magnum – Escape From The Shadow Garden

SPV, 2014

Alleen de hoes van studio album nummer 18 van het Britse Magnum noopt al tot aanschaf. En wanneer ik de lieve lezertjes vertel dat Escape From The Shadow Garden bij mij dezelfde gevoelens teweeg brengt als album als On A Storyteller’s Night en Vigilante dan weet de kenner genoeg. Bob Catley en co. hebben de sterke lijn die een aantal jaren geleden is ingezet, en met On The 13th Day tot een voorlopig hoogtepunt is gekomen in de herfst van de carrière van de band, doorgetrokken. Wat heet. Escape From The Shadow Garden kan wat mij betreft geschaard worden bij het beste dat de band tot op heden heeft opgenomen.

Natuurlijk. De pompeuze rock is anno 2014 niet meer ‘hip and happening’, maar wanneer het gaat om een sterke song, fraaie melodieën en arrangementen van voornamelijk toetsenist Mark Stanway dan is Magnum met al zijn Britse upper-lip stijfheid wel je band. Klassiek op de juiste manier. Niet oubollig, maar wars van trends een sterk product weten neer te zetten. Magnum verstaat dat kunstje als geen ander.

Een dik uur klassieke hardrock van een line-up die al weer even stabiel is. Dus met Harry James van Thunder die bij dit andere rockinstituut onderdak heeft gevonden. Vond collega Yves de voorgaande uitspatting van Magnum nog ‘zonder prik en meerwaarde’, Escape From The Shadow Garden bevat beide elementen daarentegen wel. Nieuwe fans zal de band zeker niet binnen hengelen, de ingedutte rocker daarentegen zal veel plezier aan Escape From The Shadow Garden ondervinden.

Tracklisting:
0 mag

  1. That Holy Touch
  2. Just Like January
  3. Brand New Morning
  4. Immigrant Son
  5. When We Were Younger
  6. Out Of The Shadows
  7. All My Bridges
  8. Blood On Your Barbed Wire Thorns
  9. The Visitation
  10. Wild Angels
  11. The Fall
  12. Do You Know Who You Are

Line-up:

  • Tony Clarkin – gitaar
  • Bob Catley – zang
  • Mark Stanway – toetsen
  • Al Barrow – bas
  • Harry James – drums

Links: