Cripple Bastards – Nero in Metastasi

Cripple Bastards – Nero in Metastasi
Relapse, 2014

De Italiaanse veteranen van Cripple Bastards zijn terug van nooit weggeweest. Vier jaar na hun laatste album en twee jaar na hun laatste ep is er nu Nero in Metastasi, goed voor achttien grindcoreschijven.

Tot compromissen zijn deze heren in hun carrière van meer dan twintig jaar nooit bereid geweest. Ook op Nero in Metastasi gaan de Cripple Bastards vol rechtdoor, zonder omwegen en zonder uitzonderingen. Of toch? Niet elke schijf is ‘pure’ grindcore, regelmatig klinken er enkele tragere (relatief gezien natuurlijk) deathmetal riffs door, zoals op Strage Di Ostacoli bijvoorbeeld. Op hun best zijn de Italianen echter wanneer grindcore wordt vergezeld van de oprechte maatschappijkritiek die al twintig jaar een echt handelsmerk is. Regime Artificiale bijvoorbeeld maakt duidelijk dat het vuur na al die jaren nog even sterk brandt als voorheen.

Ondanks de rechttoe-rechtaan aanpak van deze Italianen zit er opvallend veel diepgang in deze plaat. Naast de grindcore zijn er de eerder vernoemde deathmetal passages en zelfs stukken die neigen naar melodie en nummers die langer dan twee minuten duren! Toch is de band op zijn best wanneer er gewoon gebeukt wordt, zoals op Passi Falsi.

De referenties voor Cripple Bastards zijn al langer bekend en zijn voor Nero in Metastasi niet veranderd. Fans van Rotten Sound, Nasum en andere Napalm Deaths zullen hier zeker mee voort kunnen. Uitstekende plaat van een Italiaanse referentie.

Tracklisting:
 Cripple Bastards - Nero in Metastasi

  1. Malato Terminale
  2. Fumo Passivo
  3. Strage Di Osacoli
  4. Regime Artificiale
  5. Lapide Rimossa
  6. Promo-Parassita
  7. Soggetto Leucemico
  8. Passi Falsi
  9. Occhi Trapiantati
  10. Anima in Disgregazione
  11. Senza Impronte
  12. Nemico A Terra
  13. L’apice Estremo
  14. Sconfitto Di Ritorno
  15. Agonia Di Un Rientro Forzato
  16. Marcatori Positivi
  17. Splendore E Tenebra
  18. Morti Asintomatiche

Line-up:

  • Schintu the Wretched – bas
  • Giulio The Bastard – vocalen
  • DK – gitaar
  • Al Mazzotti – drums

Links: