Drudkh – Eastern Frontier In Flames

Drudkh – Eastern Frontier In Flames
Season Of Mist, 2014

Het Oekraïense Drudkh brengt ons al jaren kwaliteitsblackmetal, maar naast de negen langspelers hebben ze ook enkele EP’s en een split uitgebracht. Omdat deze vaak maar in kleine oplage beschikbaar waren, hebben ze het materiaal hiervan verzameld op deze compilatie.

De eerste twee tracks zijn eigen werk afkomstig van de EP Anti-Urban en zijn typisch Drudkh, dus atmosferisch, wat langer en mikkend op sfeer. De overige nummers zijn allen covers waarvan de laatste drie van de meest recente split met Winterfylleth komen. De nummers worden allemaal compleet eigen gemaakt door de band en op hier en daar wat meer folkse elementen dan normaal na, merk je eigenlijk niet dat covers het zijn. De tracks zitten allemaal in de atmosferische black dan wel pagan hoek en als dit de inspiratiebronnen zijn voor de band is duidelijk waar de mosterd vandaan komt. Het omvat covers van Master’s Hammer, Unclean, Hefeystos en twee nummers van Sacrilegium, allen bands uit het Oostblok.

Op zich aardig dat deze nummers beschikbaar zijn gemaakt voor een groter publiek, maar ik verwacht dat dit enkel een aardige plaat is voor de liefhebbers van de band die het nog niet compleet hebben. Voor hen is het aardig om te horen wat de invloeden zijn geweest en hoe Drudkh hier hun helden eert.

Drudkh efif
Tracklisting:

  1. Fallen into Oblivion
  2. Ashes
  3. Tam Gdzie Ga?nie Dzie?…
  4. Indiánská Píse? Hr?zy
  5. …W Krainie Drzew
  6. Ten, Který Se Vyhýbá Sv?tlu
  7. Recidivus

Line-up:

  • Roman Saenko – Gitaar, Bas
  • Krechet – Bas, Keyboard
  • Thurios – Vocalen, Keyboards
  • Vlad – Drum, Keyboard

Links: