Torture Division / Bent Sea – Double Penetration

Torture Division / Bent Sea – Double Penetration
Eigen beheer, 2013

Dirk Verbeuren, (ex-)drummer voor bands als Soilwork, Aborted, Devin Townsend Project en nog een ellenlange lijst aan andere bands, zit niet graag stil. In 2011 stichtte hij z’n eigen bandje, een grindcoreproject met niemand minder dan Sven De Caluwé van Aborted achter de micro en Shane Embury van Napalm Death op bas. In goed gezelschap is hij zeker; de muziek mag er ook wezen.

Bent Sea heet de band en op deze split brengen ze een nummer genaamd Partners in Grind. Cliché klinken doet de titel al zeker, maar de lading die door voorgenoemde titel gedekt wordt, is om van te smullen. Twee minuten lang wordt de luisteraar bestookt met weergaloze grind, geleid door Verbeurens furieuze drums en gitaarlijnen. Ook zijn eigen blastbeat, de “Dirk Blast”, passeert de revue om het nummer net dat ietsje meer te geven. Dat dit veel betere muziek is dan op de debuut-EP van Bent Sea mag zeker gezegd worden: betere riffs, betere drums en vooral veel beter geproducet. Dit is het betere werk op vlak van grindcore!

Torture Division noemt zich de beste death metalband ter wereld. Ik weet niet of ik daarmee kan akkoord gaan, maar dat de drie bandleden hun strepen op vlak van metal al verdiend hebben, staat buiten kijf. Entombed, Grave en Dark Funeral zijn maar enkele namen waar de heren zich (apart weliswaar) al hebben laten horen. De muziek die de band brengt is ook indrukwekkend. Paddling the Pink Canoe in a River of Blood; de titel liegt er niet om. Deathmetal zonder weerga, doch erg aanstekelijk, net zoals de titel doet vermoeden.

Na een goede vijf minuten zit de split erop; de vraag of het wel de moeite is om ‘m binnen te halen rijst. Mijn antwoord is resoluut: zeker weten! Niet alleen is dit deathmetal en grindcore van de bovenste plank, het is ook nog eens gratis! Torture Division volgt al heel z’n bestaanscarrière hetzelfde stramien: albums gratis aanbieden via het internet en luisteraars aanmoedigen om de muziek zelf op cd te verbranden en zo te verspreiden. Zo hopen ze via een alternatieve weg toch wat naamsbekendheid te verwerven. De link naar deze split (en naar alle andere releases van Torture Division) vind je hier.

Tracklisting
Bent Sea / Torture Division – Double Penetration

Bent Sea

  1. Partners in Grind

Tracklisting Torture Divison

  1. Paddling the Pink Canoe in a River of Blood

Line-up Bent Sea:

  • Dirk Verbeuren – Drum, Gitaar
  • Sven De Caluwé – Vocalen
  • Shane Embury – Basgitaar

Line-up Torture Division

  • Tobias Gustafsson – Drum
  • Lord K. Philipson – Gitaar
  • Jörgen Sandström – Vocalen, Basgitaar

Links: