Cobra – To Hell

Cobra – To Hell
Austral Holocaust Production, 2014

Het uit het zonnige Peru afkomstige Cobra brengt ons een ode aan een nog veel warmere plek getuige de cd-titel. Hierop staat een portie heavy metal met NWOBHM en lichte thrashinvloeden.

Beyond The Curse trapt de cd af middels een lang instrumentaal stuk en doet daarbij denken aan Am I Evil? (Diamond Head). Dit nummer klokt net onder de negen minuten en Cobra kijkt daarbij niet op een solo minder of meer. De zanger heeft wat weg van Geoff Tate (Queensrÿche) en vooral in de hoge uithalen komt dit goed tot uiting. Danger Zone valt op door spetterend gitaarwerk met een bijna swingende groove en met name de solo aan het eind is van uitzonderlijke klasse. Verder is het titelnummer het vermelden waard.

To Hell is echter geen klassieker-in-de-dop. Daarvoor daalt het niveau aan het eind van de cd teveel en het gevoel blijft hangen dat er meer in had gezeten. Cobra heeft veel in huis (een goede zanger en dito gitaristen) en heeft het daarom in zich om verder te groeien, maar qua composities kan de band nog groeien. Een refrein dat zich vanaf de eerste luisterbeurt in je geheugen nestelt heb ik tot mijn spijt niet op deze cd kunnen ontdekken.

Tracklisting:
Cobra - To Hell

  1. Beyond The Curse
  2. Fallen Soldier
  3. Danger Zone
  4. Rough Riders
  5. Beware My Wrath
  6. When I Walk The Streets
  7. To Hell
  8. Inner Demon
  9. Titel
  10. Titel

Line-up:

  • Harry ”El Sucio” – Vocalen,
  • Nito Mejia – Gitaar
  • Andres Rohr – Gitaar
  • Augusto Morales – Basgitaar, achtergrondvocalen
  • Pochuck – Drums

Links: