Invertia – Another Scheme of the Wicked

Invertia – Another Scheme of the Wicked
Ohm Resistance, 2014

Dit industrial blackmetal duo uit Amerika kende ik niet. Dit is hun tweede plaat en het zag er allemaal best interessant uit. Dit genre behoort dan ook tot mijn favorieten. Vijf nummers en vijf remixes van die vijf nummers, dat gaat er bij mij altijd in, zeker als daar ene Justin K. Broadrick opduikt in de gastlijst.

De eerste vijf nummers zijn niet uitzonderlijk sterk. Steriele black met verwijzingen naar Thorns en Myrkskog, maar dan zonder de bedwelmende stroom aan impulsen. Enkel het nummer Hourglass Without Sand springt eruit qua intensiteit, de rest is me net iets te voorspelbaar, ondanks de furiositeit en abnormale snelheden. De remixes zijn een stuk leuker, Justin Broadrick voegt een pak duistere sfeer toe, ook al gaat het tempo flink naar beneden. Ook End.user, een prima breakcore-artiest, doet met alternatieve elektronische ritmes een gooi naar meest interessante nummer op deze plaat, zonder in excessen te vallen. Zo zie je maar dat je echt niet de limieten van het menselijke gehoor moet opzoeken om indruk te maken. Ook de drum’n’bass remix van Submerged is leuk voor een keer, zonder echt uit te blinken in progressiviteit. De riff pikken uit het origineel en verwerken in zijn eigen stijl, prima gedaan.

Het is tekenend dat de remixes het album een stuk aantrekkelijker maken, en niet echt bemoedigend voor het eigenlijke duo achter Invertia. Misschien volledig overstappen op samenwerkingsverbanden? Het zou perfect passen in de Ad Noiseam-catalogus.

Tracklisting:
Invertia

  1. The Sidewinding
  2. Cross Eyed Christ
  3. Void of Community
  4. Hourglass Without Sand
  5. They’re Everywhere
  6. The Sidewinding (Justin K. Broadrick Remix)
  7. Cross Eyed Christ (End.user Remix)
  8. Void of Community (TranZi3nT Remix)
  9. Hourglass Without Sand (Submerged Remix)
  10. They’re Everywhere (R3TRD Remix)

Line-up:

  • Tim Winson – Electronics
  • Dave Coppola – Gitaar

Links: