Hardcore Anal Hydrogen – The Talas of Satan

Hardcore Anal Hydrogen – The Talas of Satan
Apathia Records, 2014

Hardcore Anal Hydrogen, het zou op mijn lijf geschreven moeten zijn. Apathia Records brengt de nieuwe plaat van deze Franse weirdo’s uit, hetzelfde label waar de lotgenoten van Pryapisme hun spul deponeren. Hardcore Anal Hydrogen bestaat sinds 2009 en is zeker niet aan zijn proefstuk toe. Dit is echter geen impulsief gedoe met tonnen effecten en electro.

Neen, Hardcore Anal Hydrogen is funky en uitbundig op zijn Mr Bungle‘s. Avontuurlijke hypergrind met veel swingende ritmes uit verschillende continenten, inclusief bijbehorende fluitjes, xylofonen, pauken en weet ik veel wat nog allemaal. Soms hoor je jazz-invloeden, dan is het weer technische ADHD-metal, dan weer relaxte dub met een scratchende DJ. Niet dat er kop noch staart aan te krijgen is trouwens, net als bij Mike Patton-creaties zit er wel degelijk een scenario aan vast, je moet alleen een inspanning doen als je het wil ontdekken.

Los van al dat verknipte hyper gedoe en de eclectische overdaad die me normaalgezien wel aanspreekt, moet ik toch bekennen dat het niet allemaal euforie is die ik voel bij The Talas of Satan. De geschreeuwde parlofoonvocalen steken me soms mateloos tegen, de nummers zijn dikwijls te kort om echt tot een dynamiek te komen en soms is het raar omwille van het raar zijn. Ik kan deze dan ook niet op hetzelfde niveau plaatsen als vele andere Franse bands. Misschien eens samenwerken met Arno Strobl? Het is maar een idee.

Tracklisting:
Hardcore Anal Hydrogen

  1. Dhamar
  2. Ramahd
  3. Release The Crackhead
  4. Pentamère
  5. Kalakaka
  6. Rupack
  7. COI
  8. KRR
  9. ????
  10. Coq au vin
  11. Chautal

Line-up:

  • Sacha Vanony – Strot, klavier, fluit
  • Martyn Clement – Gitaren
  • Damien Salis – Drums
  • Jonathan Marole – Bas

Links: