Adrenaline Mob – Men of Honor

Adrenaline Mob – Men of Honor
Century Media, 2014

Hardrock en groove metal is eigenlijk niet aan mij besteed, maar de nieuwsgierigheid haalde het toch op de onverschilligheid. Adrenaline Mob wordt namelijk her en der aangeboden als een topband. De passage van Mike Portnoy zorgde voor veel bekendheid, de frontman Russell Allen doet dat nog steeds. Een kanjer van een zanger, sowieso goed voor een pak punten. Ook bij dit Men of Honor.

Het is even op het niveau van stevige rockmuziek komen, en vanaf daar in de nummers proberen komen. Dat lukt met deze nieuwe plaat wonderwel. Goede songwriting, zonder al te veel in clichés te vervallen, zorgt voor een herkenbaarheid en positieve voorspelbaarheid. Vele knipogen, de ganse plaat rond, gaande van Ripper Owens-Judas Priest-metal tot Alice in Chains, met een portie extra southern Metallica (yeah-eah).

Niet alle nummers zijn echte uitschieters en toch heb ik alvast geen problemen om Men of Honor uit te luisteren. Hoogtepunt voor mij is Feel The Adrenaline (luister gerust even mee). Allen laat zich hier echt horen als rocker, van een rockband, verwacht dus geen progressieve noten, geen enkele. Oké?

Tracklisting:
Adrenaline Mob

  1. Mob Is Back
  2. Come On Get Up
  3. Dearly Departed
  4. Behind These Eyes
  5. Let It Go
  6. Feel the Adrenaline
  7. Men of Honor
  8. Crystal Clear
  9. House of Lies
  10. Judgment Day
  11. Fallin’ to Pieces

Line-up:

  • Mike Orlando – Gitaar
  • Russell Allen – Zang
  • John Moyer – Bas
  • A.J. Pero – Drums

Links: