Hetroertzen & Dødsengel – Capax Infiniti

Hetroertzen & Dødsengel – Capax Infiniti
Lamech Records, 2014

Natuurlijk is deze split verplichte kost voor wie de underground blackmetal scene een beetje op de voet volgt. Beide bands sluiten naadloos aan bij de verwachtingen die Nidrosian blackmetal-liefhebbers hebben, ook al komt Hetroertzen hoegenaamd uit Chili. Doet er niet toe. Aanschaffen voor lezen.

Wil u het echt weten? Oké. Twee nummers van Hetroertzen dus, voor bijna twintig minuten dood en verderf in Chileense blackdeath. Holle drums met een verdoken gitaarsectie die mysterieuze lijnen produceert vol wazigheid en nerveuze dreiging. Niet uitgesproken brutaal of agressief, wel angstwekkend en licht-hypnotiserend. Een variatie op het Scandinavische en Australische thema die al bij al goed uitvalt. Niet überuitzonderlijk, wel aangenaam.

Dødsengel spreekt me nog steeds niet bepaald aan als bandnaam, ondertussen wel als fenomeen waar je niet meer naast kunt. Op Capax Infiniti is het blackmetal gehalte iets minder aanwezig dan gewoonlijk, en krijg je een vermenging van traditionele doom zanglijnen met eerstelijnsblackmetal, maar dan geactualiseerd naar het jaar 2014 na Christus. Beestig lekker weer, ook al is het niet meteen te vergelijken met een Mirium Occultum. Whatever, Dødsengel is een kwaliteitslabel en geeft je een tijdloze garantie op verbeten bezetenheid.

Had ik al gezegd dat je deze moest kopen? Indien niet: deze moet je kopen. Kopen dus. Mocht u er nog over twijfelen of u deze zou willen kopen dan mag u daar nu dus mee stoppen, want deze koop je best. Aanschaffen is ook een optie, of in huis halen. De keuze is aan u.

Tracklisting: Dødsengel Split

  1. Hetroertzen – Ardetha
  2. Hetroertzen – Blood for the Egregore
  3. Dødsengel – By the Hands of Nihil
  4. Dødsengel – The Consecration of Man

Line-up Hetroertzen:

  • Kæffel – Gitaren, Strot, Drums
  • Åskväder – Gitaren
  • Sevekh – Gitaren

Line-up Dødsengel:

  • Malach Adonai – Drums
  • Kark – Strot, Gitaren, Bas

Links: