Me In A Million – Still In The Balance

Me In A Million – Still In The Balance
Redfield Records, 2014

Ik mis behoorlijk hard een aanvoer aan melodeath/metalcore/industrial nu-metal die me in het verleden blij maakte. Ik denk aan Disarmonia Mundi, Spineshank, Raunchy, zelfs een Dry Kill Logic of Rootless. Het lijkt een beetje verloren moeite te worden om nieuw grut te vinden in die klassen omwille van al het aanstormend posthardcore gedoe. Ik blijf het echter proberen, met meer tegenvallend dan meevallend resultaat. Me In A Million is de nieuwste telg in de familie die ik uitprobeer. Duits en nog steeds moedermelk zwelgend.

Het valt opnieuw niet mee om posthardcore in te nemen zonder het gevoel te krijgen dat het een suppositoire betreft. Akkoord, sommige popmelodietjes zijn echt bijzonder catchy en blijvend, geen twijfel aan. Waarom het echter zo puberaal moet klinken als cleenex is mij een raadsel. Afgrijselijk soms, hou groot de drang is om met een haakpen de balletjes in de zak te trekken, bij het horen van de refreintjes. Melkmuilmetal deel 35858 is een feit. Jammer van die enkele goedgevonden riffs en tunes, want die zijn er echt wel.

Wiens idee het was om een soort paukenslag te laten weerklinken om de paar seconden weet ik niet, maar die verdient ook een koppijn-aanval genre 5 liter Chateau Migraine. Een familie kakkerlakken in zijn gehoorgang aub. Posthardcore kan me nog steeds niet bekoren en bij deze gaan het genre opnieuw een bankje achteruit. Bij metalcore duurde het plusminus 10 jaar, posthardcore gaat blijkbaar voor de 20…

Tracklisting:

Me In A Million

  1. Shortly Broken
  2. Empty Eyes
  3. Legal Lee Speaking
  4. Fight or Flight
  5. It’s Chilly Out
  6. Undertow
  7. Truth Bender
  8. Sicken
  9. Recreate
  10. Swanky Sauce
  11. Frames
  12. Prelude
  13. Ghost In The Room

Line-up:

  • Julian Coles – Zang
  • Luke Conrad – Zang
  • Daniel Weiland – Gitaar
  • David Hoffmann – Gitaar
  • Florian Vogel – Bas
  • Max Fuss – Drums

Links: