Puteraeon – The Crawling Chaos

Puteraeon – The Crawling Chaos
Cyclone Empire, 2014

Zweedse old school deathmetal, wie is er niet groot mee geworden? Puteraeon brengt zijn nieuwste schijf uit waarop de Zweedse death in zijn puurste vorm te vinden is. Plempende slaggitaar, droge strotgrunts en lekker typische drumgrooves. Tien nummers op de tracklist en knallen met die handel.

Dat knallen wordt wel beperkt tot het gemiddelde tempo waarop de nummers zich voltrekken. Geen ingewikkeld gedoe, geen ultrasnelle blastbeats, wel die herkenbare Zweedse sound die er in dikke lagen vanaf druipt. Het enige nadeel dat ik na een aantal luisterbeurten opmerk is dat er gruwelijk veel riffwerk in The Crawling Chaos zit dat reeds eerder door andere bands is gebruikt, zij het in iets andere vorm met een nootje meer of minder, hoger of lager. Mogelijk heeft de productie hier ook zijn duit in het zakje, een exact duplicaat van genregenoten.

Desalniettemin heeft Puteraeon een prima middenklassertje gescoord met zijn nieuwste werk. Een plaat die mijn benen onophoudelijk heeft laten bewegen tijdens dit schrijven en fijne kopknikgrooves heeft gegeven. Deathmetal op zijn Zweeds, puurder dan de donkerste chocolade.

Tracklisting:
Puteraeon - The Crawling Chaos

  1. Wrath
  2. In Dreamdead Sleep
  3. Path To Oblivion
  4. Pickmans Model
  5. From The Ethereal Vortex
  6. The Crawling Chaos
  7. The Abyssal
  8. Asenath
  9. Rotten Aeon
  10. Welcome Death

Line-up:

  • Jonas Lindblood – Zang, Gitaar
  • Rune Foss – Gitaar, Zang
  • Daniël Vandija – Bas
  • Anders Malmström – Drums

Links: