The Oath – The Oath

The Oath – The Oath
Rise Above Records, 2014

Met de niet bijster originele groepsnaam The Oath (daar zijn er nog twee van, om van de bandnaam Oath nog maar te zwijgen), melden de dames Johanna Sadonis en Linnéa Olsson, pontificaal op de hoes aanwezig, zich met dit titelloze debuutalbum aan het front.

Muzikaal wordt de band aangeprezen als zijnde een heavy doomrockband. Dat doomelement is echter zo goed als onzichtbaar. Heavy begin jaren tachtig rock met NWOBHM-trekjes, voorzien van occulte teksten zou een betere omschrijving zijn. Buiten een instrumentaal vullertje krijgen we acht nummers voorgeschoteld, voornamelijk up-tempo gebracht. Hulp bij de opnames hebben de dames gekregen van Kadavar-bassist Simon Boutaloup en Angel Witch-drummer Andrew Prestidge, terwijl Henrik Palm de schaarse gitaarsolo’s voor zijn rekening heeft genomen. Opzienbarend wordt het helaas niet, daarvoor schort het gewoon aan onderscheidende nummers, met uitzondering dan van de lange afsluiter Psalm 7, maar dat is een beetje aan de late kant. Zangeres Johanna brengt nagenoeg alle nummers op dezelfde beschaafde wijze, dat helpt ook niet echt mee.

De verpakking doet het in dit geval een stuk beter dan de inhoud. Echt slecht is het muzikaal gebodene niet, het gitaarwerk klinkt best wel aardig, maar spannend is anders. Leuk om eens gehoord te hebben, maar er zijn interessantere bands in dit genre.

Tracklisting:
The Oath – The Oath

  1. All Must Die
  2. Silk Road
  3. Night Child
  4. Leaving Together
  5. Black Rainbow
  6. Silver & Dust
  7. Death Delight
  8. In Dream
  9. Psalm 7

Line-up:

  • Johanna Sadonis – Zang
  • Linnéa Olsson – Gitaar
  • Simon Bouteloup – Bas
  • Andrew Prestidge – Drums

Links: