Sunnata – Climbing the Colossus

Sunnata – Climbing the Colossus
Eigen Beheer, 2014

Neen, ik hou absoluut niet van stoner en sludge metal. Het is een slaapverwekkende vorm van metalen R’n’B in mijn oren. Gelukkig zijn er zo nu en dan van die uitzonderlijk sterke bands in dit genre die me wél kunnen bekoren, zelfs zonder het nuttigen van in België verboden middelen. Dit debuut van het Poolse Sunnata bijvoorbeeld, een killer!

Een echt debuut is het eigenlijk niet, deze band ging voordien als Satellite Beaver door het leven. Nooit van gehoord natuurlijk, wie wel? Sunnata brengt een verzengende mix van heavy studge en harde stoner teweeg met enorm lekkere riffs (doet me soms aan White Zombie denken) en zwoele ronkers waar je botergeil van wordt zonder na enkele nummers in slaap te dommelen op het gezapige tempo. Dit is sensueel hard. Walls of fuzz, delay and reverb confront the monolith of absolute silence, die beschrijving is er vlam op.

Genreoverstijgend goed, ik zeg het je. Ieder nummer heeft zijn kwaliteit en nooit wordt het saai. Neem het aan van iemand die geen twee seconden dezelfde gedachte in zijn hoofd kan houden zonder afgeleid te worden door eender wat. Vette plaat, sterk “debuut”. Very nice! Met je Mastodon

Tracklisting:
sunnata

  1. I

  2. Orcan
  3. II
  4. Asteroid
  5. Seven
  6. III
  7. Path
  8. Stalagmites
  9. Monolith
  10. IV
  11. Fomalhaut
  12. V

Line-up:

  • DOB – Bas
  • ROB – Drums
  • GAD – Gitaren
  • SZY – Gitaren, keel

Links: