Massacre – Back From Beyond

Massacre – Back From Beyond
Century Media, 2014

1991, From Beyond, een instant deathmetal classic. Kam Lee zijn verstaanbare gruntzang, de nekslag drumpatronen van Bill en de vette deathmetal-grooves van Terry en Rick … dát is Massacre. Of: dat was Massacre. Sinds twee jaar zijn ze weer samen, Rick en Terry met twee nieuwelingen. Dit is hun eerste album sinds de comeback in 2012.

Ok, we zijn 23 jaar verder ondertussen, dat is een feit. Moeten we daar rekening mee houden? Nee. Massacre anno 2014 klinkt als een doorsnee deathmetalband met een badass metalcore-zanger (in vergelijking met Kam Lee),
een band met typische Obituary en Six Feet Under-songwriting, ik kan helaas niet zeggen Massacre-songwriting. Een paar vette riffs, strakke en compacte versnellingen en voor de rest heel veel voorspelbare deathmetal waarbij je een paar keer per nummer even in actie komt tijdens de overgangen, solo’s en versnellingen en voor de rest rustig verder doet met andere bezigheden. Zelfs als je de historische bagage losmaakt van deze band dan gebeurt er gewoonweg nog te weinig om echt volcontinu lekker te zijn.

Tracklisting:
Massacre

  1. The Ancient Ones
  2. As We Wait to Die
  3. Ascension of the Deceased
  4. Hunter’s Blood
  5. Darkness Fell
  6. False Revelation
  7. Succumb to Rapture
  8. Remnants of Hatred
  9. Shield of the Son
  10. The Evil Within
  11. Sands of Time
  12. Beast with Vengeance
  13. Back from Beyond
  14. Honor the Fallen

Line-up:

  • Rick Rozz – Gitaren
  • Terry Butler – Bas
  • Mike Mazzonetto – Drum
  • Edwin Webb – Vocals

Links: