Eskhaton – Worship Death

Eskhaton – Worship Death
Chaos Records, 2014

Met dank aan de waanzin van Portal staat Australië op de kaart als voedingsbodem voor extreme, occulte deathmetalbands. Eskhaton is er zo eentje, met chaotische riffs, krochtige vocalen en nooit aflatend drumgeweld.

Wie houdt van donkere deathmetal die je overgiet met een auditieve smurrie is bij Eskhaton aan het juiste adres. Worship Death luistert lekker weg en dompelt je onder in een duistere wereld waarin een kat haar jongen niet terugvindt.

En toch schort er iets aan het totaalplaatje. Het heeft me enige moeite gekost om te weten waar voor mij het schoentje knelt. Het lijkt erop dat het de erfenis van Portal is die het Eskhaton lastig maakt. In vergelijking met het werk van deze landgenoten klinkt Worship Death bij momenten teleurstellend braaf. Vooral op het gebied van songwriting krijg je bij momenten het gevoel dat je eigenlijk naar doodgewone deathmetal zit te luisteren, die toevallig een beetje chaotischer en donkerder is. Wanneer het refrein in Antilife Antichrist passeerde was ik oprecht teleurgesteld in deze plaat.

Ik besef maar al te goed dat dit niet het eerlijkste oordeel is, want Worship Death is zeker een goed album. Spijtig genoeg blijf ik aan het einde van de rit wat op mijn honger zitten. Voor liefhebbers van de echte extremen is dit te weinig, liefhebbers van vorte deathmetal komen ongetwijfeld wel aan hun licht bedorven trekken.

Tracklisting:
 Eskhaton - Worship Death

  1. Nekrochant
  2. Obdeathed
  3. Abhorrent Primaeval Devilry
  4. Worship Death
  5. Khromcidium
  6. Esotrans
  7. Deifire
  8. Skeleton Shrine
  9. Dark Era
  10. Antilife Antichrist
  11. Outro

Line-up:

  • Abyssnil – bas
  • Invokocide – vocalen, gitaar, bas
  • Whirlwindead – gitaar, bas
  • Hammerkill – drums

Links: