Dynazty – Renatus

Dynazty – Renatus
Spinefarm Records, 2014

Spinefarm is nog steeds groot in eigen land, een stuk minder daarbuiten. Tegenwoordig richten ze zich vooral op bands met een commerciële potentie. Dit Zweedse hardrockgeval is er zeker zo eentje, ook al hebben ze nog weinig faam vergaard. Dat kan met deze vierde plaat misschien veranderen.

Op zich is het gewoon klassieke hardrock met heavy metal stukken, maar er is meer aan de hand. De sound is namelijk 100% gemoderniseerd, een productie met ferm veel body pompt het lekker op zonder de organische vibes weg te blazen. Dan zijn er de nummers: catchy als een Amaranthe, maar dan met minder glitters en electro. Popmelodieën en refreinen, maar wie maalt er om, het wordt namelijk gebracht in een lekkere heavy/hardrock setting met behoorlijk wat power en zelfs een aantal progressieve hooks.

Ondanks de enkele lekkere catchy refreinen en de dubbele bassen is het toch net wat te weinig om van een superplaat te kunnen spreken. Sommige nummers bevatten irritant veel herhaling, zijn bijzonder voorspelbaar en zijn aan de platte kant namelijk. Jammer, want mits de nodige bijsturing zou dit zomaar een hitlijstkanon kunnen zijn in gans Scandinavië en Duitsland.

Tracklisting:
Dynazty

  1. Cross the Line
  2. Starlight
  3. Dawn of Your Creation
  4. The Northern End
  5. Incarnation
  6. Run Amok
  7. Unholy Deterrent
  8. Sunrise in Hell
  9. Salvation
  10. A Divine Comedy

Line-up:

  • George Egg – Drums
  • Rob Love Magnusson – Gitaren
  • Nils Molin – Zang
  • Mike Lavér – Gitaren
  • Jonathan Olsson – Bas

Links: