Suicide Silence – Ending is the Beginning: the Mitch Lucker Memorial Show

Suicide Silence – Ending is the Beginning: the Mitch Lucker Memorial Show
Century Media, 2014

Op 1 november 2012 overleed Suicide Silence-zanger Mitch Lucker op 28-jarige leeftijd door een motorongeluk. Een maand later werd er een herinneringsconcert georganiseerd waarbij geld is ingezameld voor de dochter van Lucker om haar een goede schooltijd te geven. Nu is de registratie van het concert op CD en DVD te koop.

Ending is the Beginning is een titel van de eerste EP van Suicide Silence die voor een platencontract met Century Media zorgde, ook werden ze een van de grotere namen in de deathcorewereld. Zestien zangers van verscheidene bands nemen bij een Suicide Silence-nummer de vocalen voor hun rekening en dat is zeker geen makkelijke taak. Lucker had namelijk extreem hoge en krachtige krijsen afgewisseld met lage grunts maar het grootste gedeelte van de gasten weet het met verve te vertolken. De setlist is chronologisch in elkaar gezet waardoor je steeds meer variatie gaat horen in de deathcore van het gezelschap waarbij de band erg strak speelt. Aan het eind speelt Robb Flynn van Machine Head zijn prachtige versie van Die Young, een Black Sabbath-cover die hij eerder ook als eerbetoon voor Ronnie James Dio opnam en Max Cavalera is Max Cavalera tijdens de cover van Roots Bloody Roots, één van de bekendste nummers van Sepultura. Ook is Lucker op tape even te horen bij Engine #9, een cover van Deftones, een van Lucker’s favoriete bands.

Suicide Silence heeft besloten om door te gaan met een nieuwe zanger aangezien Lucker dit zelf ook had gewild. De opvolger is Eddie Hermida, bekend van All Shall Perish en hij laat op Slaves To Substance van The Black Crown horen dat het allemaal goed zit. In juli komt de nieuwe plaat genaamd You Can’t Stop Me uit en daar ben ik wel benieuwd naar. Andere hoogtepunten zijn Randy Blythe van Lamb of God die zijn typische vocalen subliem op You Only Live Once laat horen en Cameron ”Big Chocolate” Argon van Disfiguring the Goddess die op Disengage zijn ontzettend diepe grunts en pig squeals inzet.

Dit is een mooi livedocument geworden, het geeft je een goed beeld van het werk van Suicide Silence tot nu toe en onder andere zijn de zangers van de grotere deathcorebands hier op te horen, voor de fan van betreffend subgenre is dit niet te versmaden.

Tracklisting:
Suicide Silence – Ending is the Beginning

  1. Destruction of a Statue (featuring Jonny Davy)
  2. Distorted Thought of Addiction (featuring Greg Wilburn)
  3. Ending is the Beginning (featuring Brook Reeves)
  4. Bludgeoned to Death (featuring Ricky Hoover)
  5. Unanswered (featuring Phil Bozeman)
  6. Girl of Glass (featuring Myke Terry)
  7. The Price of Beauty (featuring Danny Worsnop)
  8. No Pity For A Coward (featuring Johnny Plague)
  9. Disengage (featuring Cameron “Big Chocolate” Argon)
  10. No Time To Bleed (featuring Burke VanRaalte)
  11. Smoke (featuring Anthony Notarmaso)
  12. Wake Up (featuring Tim Lambesis)
  13. March of the Black Crown
  14. Slaves to Substance (featuring Eddie Hermida)
  15. OCD (featuring Austin Carlile)
  16. Fuck Everything (featuring Chad Gray)
  17. Die Young (featuring Robb Flynn)
  18. Roots Bloody Roots (featuring Max Cavalera)
  19. Engine #9 (featuring Mitch Lucker)
  20. You Only Live Once (featuring Randy Blythe)

Line-up:

  • Chris Garza – Gitaar
  • Mark Heylmun – Gitaar
  • Dan Kenny – Bas
  • Alex Lopez – Drums

Links: