Indian – From All Purity

Indian – From All Purity
Relapse Records, 2014

De twee heren van het Amerikaanse Indian hebben het maar druk dit jaar. Want naast dit vijfde album zijn Bill Bumgardner en Dylan O’Toole ook druk met Lord Mantis waarvan de plaat binnenkort uitkomt. From All Purity ligt echter al even in de schappen en hoe die tot nu toe bevallen is kunt U hier lezen.

Bevallen is echter niet het woord waar deze band naar streeft. Want vanaf de duistere opener Rape is het al duidelijk dat we hier te maken hebben met een duistere en gitzwarte combinatie van blackened sludge vermengd met noise die vrij minimalistisch wordt gebracht. Hamerslagen trekken de riffs uit de drek om de zwarte wereld in te kleuren met diverse tinten donker, vergezeld van de onheilskreten van het gitaarduo, en duren de gehele plaat voort. Voor de afwisseling zijn er intermezzo’s met duistere noise in de muziek verweven, maar ook dit zijn geen lichtpuntjes. Duisternis die het einde van de wereld aankondigt is hetgene hier gepropagandeerd wordt en waar ik mezelf heerlijk in kan wentelen. Het muzikale equivalent van uitzichtloosheid is wat we hier te horen krijgen.

Verwacht geen dichtgesmeerde plaat, ondanks het noise-labeltje, maar openheid gevuld met precies de juiste hoeveelheid van ieder instrument. Geen noot teveel of dichtgesmeerde stiltes hier, maar alles functioneel. Het album is niet direct te doorgronden en verwacht hier geen pakkende songwriting, maar een album dat je moet doorstaan als je gemoed erom vraagt.

Indian FAP
Tracklisting:

  1. Rape
  2. The Impetus Bleeds
  3. Directional
  4. Rhetoric Of No
  5. Clarify
  6. Disambiguation

Line-up:

  • Ron DeFries – Bas
  • Will Lindsay – Gitaar, Vocalen
  • Dylan O’Toole – Vocalen, Gitaar
  • Bill Bumgardner – Drum

Links: