Expose Your Hate – Indoctrination of Hate

Expose Your Hate – Indoctrination of Hate
Black Hole Productions, 2014

Mijn beeld van Zuid-Amerikaanse metal blijft spijtig genoeg redelijk beperkt tot old school black/death bands die technische hoogstandjes achterwege laten en zich volledig toeleggen op hyperbrutaal geram. Expose Your Hate verandert niets aan dit beeld, Indoctrination of Hate is rechttoe rechtaan deathgrind die het moet hebben van een lekkere sound en een klap op je smoel om indruk te maken.

Expose Your Hate bewandelt de grijze zone tussen old school deathmetal en korrelige grindcore. Het geluid van deze plaat draagt daar perfect toe bij, het past zowel in het plaatje van een crustcore groep als in het klassieke beeld van een deathmetalband die zijn opnames doet in een donkere kelder. Dat klinkt negatief, maar dat is het zeker niet, het klinkt integendeel zeer professioneel en het is duidelijk een keuze en het resultaat klinkt uitstekend.

Zonder iets uitzonderlijks te doen is Expose Your Hate erin geslaagd van een heel fijn album te maken. Het is old school deathmetal maar met een paar extra pepers in de poep. Het grindcoresausje maakt dat de nummers kort en to the point blijven. Vervelen doet het dan ook niet, de chaotische touch die tussen de aangename riffs komt bovendrijven geeft het geheel heel wat meer pit. Fijne plaat!

Tracklisting:
 Expose Your Hate - Indoctrination of Hate

  1. Ready to Explode
  2. Blessed by Ignorance
  3. Spreading Holy Violence
  4. Odius Operandi
  5. Deceived in Faith
  6. My De-generation
  7. Marked Target
  8. When We Destroy to Create
  9. Money Power Control
  10. Confront the Untouchable
  11. Suspicious Activity
  12. Machine Gun Full of Hatred
  13. 666 Reasons to Hate
  14. Transitory Lifetime
  15. Start the Chaos
  16. Self-denial Attitude
  17. Life Not for Sale

Line-up:

  • Luiz Claudio- vocalen
  • Marcelo Costa – drums
  • Flavio Franca – gitaar
  • Paulo Death – gitaar
  • Claudio Slayer – bas

Links: