Psycho – Chainsaw Priest

Psycho – Chainsaw Priest
Selfmadegod Records, 2014

Wie van oldschool grindcore houdt heeft aan Psycho met Chainsaw Priest een goede. Nasaal eendengekwaak a la Seth Putnam en een droge schreeuw die net niet tot het niveau grunten komt, een ietwat humoristische songwriting en punk-invloeden. Korte tracks, simpele basisritmes en dof geklop in een korstige productie.

Voor ouwe grindheads is Psycho natuurlijk geen onbekende, ware het niet dat ze ongeveer 22 jaar gewacht hebben voor ze Chainsaw Priest uitbrachten. De uit Boston afkomstige veteranen stonden decennia geleden al op splits met Anal Cunt, Agathocles en vele anderen. Slechts een best of cd en een compilatiealbum vonden hun weg naar de luisteraar in respectievelijk 2008-2010. En nu dus terug. Alsof de tijd heeft stilgestaan.

Zeventien dampende grindtracks, feestelijke herkenningen uit een genre dat wellicht ooit tot ieders favoriete vorm van grindcore behoorde. Niet te ingewikkeld doen, met regelmaat lekker vals spelen en een zo hard mogelijk geluid uit de instrumenten halen. Dit trio blaast met de terugkomst van Psycho even nieuw leven in deze bijna legendarische soort grindcore.

Tracklisting:
Psycho - Chainsaw Priest

  1. Antichrist Hammer
  2. Mystery Meat
  3. Force My Will
  4. Chainsaw Priest
  5. Hep-C
  6. I’m Crazy
  7. Death From Above
  8. Can’t Believe You’re Gone
  9. Die Trying
  10. Daydreaming
  11. So This Is Hell
  12. Vodka Influenced Nightmares
  13. Leave Me Alone
  14. Whiskey Bitch
  15. Once A Bully
  16. Religious
  17. Want You

Line-up:

  • Johnny X
  • Charlie Infection
  • Mike

Links: