Ambush – Firestorm

Ambush – Firestorm
High Roller Records, 2014

Benieuwd hoe het klinkt als Helloween en Judas Priest de studio induiken met Lemmy (Motörhead) op de bas? Dan moet je Ambush eens checken. Nog geen jaar nadat de eerste demo werd opgenomen ziet de debuut cd nu het levenslicht.

Zoals uit de referenties in de eerste alinea al blijkt, mag je van deze Zweden geen revolutionaire en vernieuwende muziek verwachten. Alle nummers op Firestorm lijken zo uit de jaren ’80 te komen en zijn een goede mix van heavy metal en NWOBHM. Alle clichés uit beide stijlen passeren ruimschoots de revue maar zolang het met overtuiging en genoeg ballen wordt gebracht, zit dat natuurlijk niet in de weg en dat is hier zeker het geval.

Firestorm trapt lekker af met het titelnummer en daaropvolgende Ambush. De “aaahhhhs” en “whooohooos” die hier en daar voorbij komen voegen weinig toe. Sterker nog: het lijkt er bij de eerste beluistering op dat Oskar Jacobsson zijn tekst vergeet. Daarnaast klinken de hoge uithalen iets te beknepen. We zullen het maar op een jeugdzonde houden want in de lagere regionen blijkt hij over een krachtige en eigenzinnige stem te beschikken. Een kwestie van: schoenmaker, houd je bij je leest….. Gelukkig zit het gitaartechnisch wèl goed. Eerder genoemde openingsnummers en het ritmische twingitaar gedeelte in Heading East zijn daar krachtige voorbeelden van.

High Roller Records stelt zelden teleur en ook met Ambush heeft men een potentieel goede band in huis. Er kan nog gewerkt worden aan de stem en sommige composities klinken iets te rechttoe rechtaan. Het artwork getuigt van weinig fantasie maar over het algemeen genomen is dit een goede cd, zeker voor een debuut.

Tracklisting:
Ambush- Firestorm

  1. Firestorm
  2. Ambush
  3. Hellbound
  4. Don’t Shoot (Let ’em Burn)
  5. Close My Eyes
  6. Molotov Cocktail
  7. Heading East
  8. Master Of Pain
  9. Natural Born Killers

Line-up:

  • Oskar Jacobsson – Vocalen
  • Olof Engkvist- Gitaar
  • Adam Hagelin- Gitaar
  • Ludwig Sjöholm- Basgitaar
  • Linus Fritzson- Drums

Links: