Beyond Grace – Monstrous

Beyond Grace – Monstrous
Eigen beheer, 2014

Beyond Grace brengt met Monstrous haar debuut EP uit met daarop drie tracks. Dat de heren kunnen spelen wordt in het openingsnummer direct duidelijk. Behoorlijk progressieve death metal met hier en daar een jazzy inslag.

Dat laatste ligt er in het middengedeelte van Invasive Exotics het dikst bovenop. Hierin komt een jazz-stuk voor waar Steve Vai een punt aan kan zuigen. Maar ook het tapping-gedeelte in Inhumanity mag er wezen en refereert enigszins aan de latere Death. Positief punt aan Beyond Grace is daarnaast de grunt welke sterk aan Carcass doet denken. De groove staat in alle nummers voorop en mede hierdoor klinkt het fris, vernieuwend en innovatief.

Pure deathmetal liefhebbers zullen hier weinig mee kunnen. Mensen die ook buiten de geëigende paden durven luisteren en bijvoorbeeld Shining waarderen, zullen hier ook oren naar hebben. Drie nummers is te weinig en dat is positief bedoeld want als de heren dit niveau op hun debuut cd weten vast te houden, beloofd dat een sterke release te worden.

Tracklisting:
Beyond Grace- Monstrous

  1. The Chronophage
  2. Inhumanity
  3. Invasive Exotics

Line-up:

  • Andy – Vocalen,
  • Tim – Gitaar
  • Ali – Gitaar
  • Andrew – Basgitaar
  • Ed – Drums

Links: