Sinister – The Post-Apocalyptic Servant

Sinister – The Post-Apocalyptic Servant
Massacre Records, 2014

Een van de betere Nederlandse bands en vaste rots in de branding op het gebied van deathmetal is Sinister. Vanaf de eerste cd Cross The Styx in 1992 is men, diverse bezettingswisselingen en een kleine twee jaar dat de band in de koelkast werd gezet verder, de stijl immer trouw gebleven. Ook toen de populariteit van het genre tanende was en daarvoor verdient de band hulde. Voorgaande releases waren kwalitatief niet altijd even goed maar het twee jaar geleden uitgebrachte The Carnage Ending gaf aan dat de band nog steeds bestaansrecht heeft.

Met The Post-Apocalyptic Servant dient de elfde volledige cd zich aan en daarmee ook de vraag of Sinister het niveau van de vorige cd heeft weten vast te houden. Het antwoord op die vraag is een volmondig ja! Zowel op speltechnisch niveau, qua productie als ook wat betreft het artwork is dit een meer dan goede cd geworden.

Het tempo van deze cd ligt in vrijwel alle nummers erg hoog. Dat zorgt er tegen het einde voor dat de verveling bijna dreigt toe te slaan. Het is enkel aan het hoge niveau van de riffs en het snelle tempo waarin deze elkaar afwisselen dat het lukt de aandacht vast te houden.

Verder speelt de diepe grunt een belangrijke factor. Deze zorgt voor een lompe en brute feel aan het geheel. Regelmatig doet The Post-Apocalyptic Servant denken aan de begindagen van Krisiun. Verder heeft Sinister goed naar Slayer geluisterd en dan met name waar het de solo’s aangaat. Het tremelo-gegier en a-tonale solo’s zouden zo op Reign In Blood kunnen staan.

The Post-Apocalyptic Servant behoort zeker tot een van de betere Sinister cd’s en is eigenlijk verplichte kost voor iedereen die de Nederlandse deathmetal scene een warm hart toedraagt.

Tracklisting:
Sinister- The Post-Apocalyptic Servant

  1. The Science Of Prophecy
  2. The Msasquerade Of An Angel
  3. The Saviour
  4. The Post-Apocalyptic Servant
  5. The Dome Of Pleasure
  6. The Macabre God
  7. The Sculpture Of Insanity
  8. The Art Of Skin Decoration
  9. The End Of All That Conquers
  10. The Burden Of Mayhem
  11. Fall From Grace (Morbid Angel cover)
  12. Deadly Inner Sense (Paradise Lost cover)
  13. Unstopable Force (Agent Steel cover)

Line-up:

  • Adrie Kloosterwaard – Vocalen
  • Dennis Hartog – Gitaar
  • Bastiaan Brussaard – Gitaar
  • Mathijs Brussaard – Basgitaar
  • Toep Duin – Drums

Links: