Crystal Tears – Hellmade

Crystal Tears – Hellmade
Massacre Records, 2014

Ian Parry is hem ondertussen al gesmeerd, maar het Grieks gezelschap van Crystal Tears kan het even goed zonder. Dit jaar wist de band de weg te vinden tot bij Massacre Records en brengt op die manier haar derde full-length uit. Hellmade luidt de naam.

Crystal Tears is één van die bands die wel hier en daar eventjes van die hardrock/power metal basis durft af te wijken, maar over het algemeen eigenlijk mooi binnen de lijntjes blijft kleuren. Hellmade is een plaat die niet te sterk afwisselt, maar goed wegluistert. Misschien hier en daar wat langgerekt en wat zijn die geplakte kwaadaardige vocalen op Out of The Shadows enorm fout geproduceerd. Goed, dat nemen we erbij. Mensen die de band van vroeger kennen, vinden het misschien leuk om te ontdekken dat zanger Søren er vroeger ook al bij was. Een stevig stem die prima in het plaatje van de band past: stevigere fases met kracht en hier en daar een thrashy partij met wat knappe solo’s, op de rustigere stukken met een knappe power metal toets en hier en daar met een backing erbij die het allemaal wat catchiër doet klinken.

Een aanrader zou ik het niet noemen, maar Crystal Tears presenteert wel materiaal dat nergens verkeerd klinkt. Afwisseling tussen het melodisch uitgesmeerde heavy metal genre en thrashy of power krachtpatsers. Toch bekruipt me nog steeds het gevoel dat het vrij monotoon blijft.

Tracklisting:

Crystal Tears - Hellmade

  1. Destination Zero
  2. The Skies Are Bleeding
  3. Out of The Shadows
  4. The Devil Inside
  5. Resurrecton Suicide
  6. Psycho Pollution
  7. Under Your Skin
  8. Violent New Me
  9. Ever Alone
  10. Rock n Growl
  11. Beds Are Burning (Midnight Oil cover)

Line-up:

  • Søren Adamsen – Zang
  • Mate Nagy – Gitaar
  • Kostas Sotos – Gitaar
  • Chrisafis Tantanozis – Drum
  • Alex Chamalides – Bas

Links: