Coldwar – Pantheist

Coldwar – Pantheist
Candlelight Records, 2014

Het Ierse Coldwar probeert nog immer hardcore punk met verschillende extreme stijlen te combineren en is daarom moeilijk in een hoekje te drukken. Het zal te progressief zijn voor pure hardcore-fanaten en teveel hardcore bevatten voor crust- of deathmetalliefhebbers. Wat onder de streep overblijft is een extreme cd die zijn weg naar de fans en liefhebbers wel zal weten te vinden.

Meest in het oog springend is de hese scream die in alle nummers prominent aanwezig is. Dat deze lekker in de mix ligt, zorg ervoor dat het geheel goed beluisterbaar blijft. Het gevaar ligt vrijwel altijd op de loer dat de muziek te dichtgesmeerd gaat klinken omdat er nauwelijks rustpuntjes op Pantheist te vinden zijn. Met name in het lage gedeelte van de muziek klinkt het erg compact, de vervormde bas is daar voor een groot deel debet aan.

De riffs zijn niet direct pakkend en het geheel vergt meerdere luisterbeurten voordat het enigszins herkenbaar klinkt. Tegen het einde nekt het gebrek aan variatie Coldwar dan toch en slaat de verveling toe. Een relatief langzaam nummer als Consciousness Paralysis iets naar voren halen had al een boel uitgemaakt. Met de twee gitaristen die Coldwar bezit, had er wat arrangement, opbouw en structuur betreft ook nog wel meer in gezeten.

En zo blijven er ook vijftien jaar na de oprichting van Coldwar nog verbeterpuntjes over. Bewust wordt hier het verkleinwoord gebruikt omdat geenszins het beeld mag ontstaan dat Pantheist een slechte cd is geworden.

Tracklisting:
Coldwar- Pantheist

  1. Heart Of Darkness
  2. Ether Child
  3. Mazu Awakens
  4. 13th Moon
  5. The Falcon Cannot Hear The Falconer
  6. Ghostdance
  7. Consciousness Paralysis
  8. Abandonment Of Being
  9. Last Days Of The 4th Sun

Line-up:

  • Trevor – Vocalen,
  • Paul – Gitaar
  • Dave – Gitaar
  • Andy – Basgitaar
  • Marty – Drums

Links: