Torturerama – It Begins At Birth

Torturerama – It Begins At Birth
Eigen Beheer, 2014

Uit het Belgische Bilzen rijst voor de tweede keer een EP uit het Carboon. Old school deathmetal van vier min of meer bekende figuren uit de ondergrond aldaar. Vier nummers deze keer, eentje minder dan in 2010.

Collega Martijn vond de vorige EP “plezant” en ik kon hem daarin bijtreden. Deze nieuwe EP is een stuk onderhoudender geworden. Het is nog steeds niet superstrak en dat zal ook niet de bedoeling geweest zijn. De ronk- en bonkstukken komen geluidstechnisch een stuk sterker uit de verf, en zijn zelfs aan de entertainende kant, dankzij de horrorsfeer à la The Grotesquery en de melodische Dismember-lijnen (check Necromantical Tendency). De vibrerende Black Sabbath-gitaareffecten maken het nog net iets duisterder en verraden ook waar deze heren hun mosterd halen.

Het is nog steeds geen topmateriaal, maar het kan zich zeker al meten met de doorsnee 70/100 releases uit Zweden en Finland waar je tegenwoordig mee doodgegooid wordt. En zo hebben we onze eigen Zweedse deathmetalpioniers-adoratieband net om de hoek, altijd fijn toch?

Tracklisting:

Torturerama - Torturerama

  1. Sheppard of a Secret Realm
  2. Territorial Darkness
  3. Necromantical Tendencie
  4. Flesh Ripping Sounds

Line-up:

  • Christophe Piette – Drum
  • Raf Meukens – Gitaren
  • Dave Hannes – Gitaren
  • Stefan Culot – Strot, Bas

Links: