Sebastian Bach – Give ‘Em Hell

Sebastian Bach – Give ‘Em Hell

Sebastian Bach is nog steeds een prima zanger en ook zijn derde officiële solo-plaat Give ‘Em Hell kan er mee door, maar zelfs hij kan niet ontkennen dat hij na een kleine twintig jaar sinds zijn vertrek nog steeds teert op zijn bij Skid Row vergaarde roem. Verschillende verschijning bij musicals en in Amerikaanse televisie-series ten spijt; de heer Bach zijn muzikale carrière wordt nog steeds vlot getrokken door het materiaal dat hij met “het betere broertje van Guns ‘N Roses” opnam. Check maar eens zijn in 2013 uitgebrachte live-plaat ABacholypse. De highlights komen niet van zijn solo-platen…

En ondanks dat mijnheer het er dus zelf naar maakt is het voor Bach natuurlijk vervelend te moeten leven met en op te boksen tegen zijn verleden. En ondanks dat je vraagtekens mag stellen bij de wijze waarop hij dat doet (“Nee, ik heb niets meer met Skid Row”) moet je respect hebben voor het feit dat hij anno 2014 bij een beduidend minder groot label dan in het verleden nog steeds dezelfde muzikale markt probeert te bedienen.

Muzikaal doet Sebastian niet veel anders dan op zijn eerste albums Angel Down en Kicking & Screaming. Riffgeoriënteerde metalrock waar de stem van Bach voornamelijk op de voorgrond staat. Weinig gitaarsolo’s, vooral aandacht voor de liedjes. En daarmee zit het op Give ‘Em Hell wel snor. Kijk ook eens naar de line-up. Die zegt genoeg. Al moet ik direct bekennen dat het niveau weliswaar constant en hoog is, maar dat echte uitspringers niet op het menu staan deze keer. Persoonlijk vind ik het country-achtige Rock And Roll Is A Vicious Game (hallo Bob Seger!) erg geslaagd. En het bewijs dat Bach voor zijn volgende album wel eens een andere muzikale richting op mag gaan. Desalniettemin een degelijk album van deze inmiddels veteraan.

Tracklisting:
bach

  1. Hell Inside My Head
  2. Harmony
  3. All My Friends Are Dead
  4. Temptation
  5. Push Away
  6. Dominator
  7. Had Enough
  8. Gun to a Knife Fight
  9. Rock N Roll Is a Vicious Game
  10. Taking Back Tomorrow
  11. Disengaged
  12. Forget You

Line-up:

  • Sebastian Bach – zang
  • Johnny Chromatic – gitaar
  • Bobby Jarzombek – drums
  • Duff McKagan – bas
  • Devin Bronson – gitaar

Links: