Bokluk – Taphonomy

Bokluk – Taphonomy
Memento Mori, 2014

Bij de eerste beluistering lijkt Bokluk uit Zweden te komen: ultra-logge riffs die groovend worden gespeeld met een diepe grunt. Maar het blijkt toch om een Spaanse deathmetal band te gaan die zijn belangrijkste invloeden uit het begin van de jaren ’90 lijkt te halen toen deathmetal steeds populairder werd en de bands als paddenstoelen uit de grond kwamen.

Vermoedelijk had Bokluk indertijd geen potten kunnen breken en was ze nauwelijks opgevallen tussen alle releases die de fans destijds overspoelden. Het feit dat ze heden ten dage wel opvallen, is gelegen in het feit dat er altijd een zeker belangstelling voor deze stijl is blijven bestaan en oldschool deathmetal door de jaren heen als genre altijd gewaardeerd is gebleven.

Met name een nummer als The Raw had zo op Left Hand Path (Entombed) kunnen staan. Verder doet een track als Nomenclature 22Q13 aan de oude Master denken terwijl Nausea klinkt als Ribspreader of Paganizer. Het afsluitende titelnummer bevat een vleugje Autopsy. Bovenstaande opsomming van bands vat gelijk de stijl samen die op Taphonomy wordt gehanteerd. Voeg aan dit geheel een vette oldschool productie toe en het feest is compleet.

Ga je voor moderne deathmetal met een cleane sound dan kun je deze laten liggen. Oldschool deathmetal-liefhebbers die gaan voor een dito sound, riffs en songstructuur gaan dit eens checken.

Tracklisting:
Bokluk - Taphonomy

  1. Psyche
  2. Nomenclature 22Q13
  3. Nausea
  4. Creed Of Excruciation
  5. Excrement
  6. The Raw
  7. Neoteny Disclosure
  8. Mindfuck Self
  9. Taphonomy

Line-up:

  • Alex – Vocalen
  • Tukas – Gitaar
  • Iaog – Basgitaar, vocalen
  • Corey – Drum

Links: