Lethian Dreams – Red Silent Lodge

Lethian Dreams – Red Silence Lodge
Orcynia Records, 2014

Atmosferische doom metal, zo kan de muziek van het Franse Lethian Dreams het beste omschreven worden. Met Red Silence Lodge zijn we aanbeland bij studioalbum nummer drie van de band rondom muzikale duizendpoot en zangeres Carline van Roos, die toch echt wel Nederlands bloed in zich zal hebben.

Atmosferische doom metal dus, waarbij de zeven tracks tussen de vijf en 8 minuten schommelen. Het tempo blijft over het algemeen laag, maar bij Shades en Leaving Light zijn er korte black metal-achtige versnellingen te horen. Veel aandacht ook voor aanvullende toetsenpartijen en cleane leadgitaarparts en rustige tussenstukjes. Om de één of andere reden wil dit album na diverse luisterbeurten maar niet bij mij indalen. Dat kan wellicht te maken hebben met het feit dat de slaggitaar best wel hoog gestemd staat en de vocalen nou niet echt spannend te noemen zijn, het kabbelt allemaal wel erg liefjes en redelijk voorspelbaar door. Het echt een keer lekker zwaar doorhalen zit er niet in.

De echte liefhebbers van atmosferische doom metal, voor wie het allemaal niet zo zwaar hoeft, hebben hier waarschijnlijk wel veel plezier van. Die kunnen dan hoogstwaarschijnlijk 15 punten bij mijn score optellen.

Tracklisting:
Lethian Dreams – Red Silence Lodge

  1. Red Silence Lodge
  2. Shades
  3. Dust
  4. Midwinter
  5. Leaving Light
  6. Don’t Hold On to Me
  7. Black Winds

Line-up:

  • Carline van Roos – Zang, Bas, Gitaar, Keyboards
  • Matthieu Sachs – Gitaar
  • Pierre Bourguignon – Drums

Links: