Infest – Cold Blood War

Infest – Cold Blood War
Xtreem Music, 2014

Infest lijkt me een logische naam voor een metalband, maar deze Serviërs had ik nog nooit gehoord. Deze review betreft met andere woorden niet de Franse grindcoreband, maar wel onze hopelijk niet verzopen Balkanvrienden.

Cold Blood War heet de nieuwe plaat en net als de titel is ook de muziek nogal standaard voor de gemiddelde metalhead. Het genre is death/thrashmetal en de nummers hebben een stevig tempo met heel wat agressie. De vocalen doen nog het meest aan Vader denken, maar dat zeg ik met het nodige voorbehoud, want zo goed zijn ze ook niet. De ervaring druipt wel van de muziek af, de riffs zijn strak, de solo’s degelijk en de productie op maat. Infest houdt dit ook heel het album vol, in hun oerdegelijkheid zijn er weinig mindere momenten te bespeuren.

Het bonusnummer Neka Vatre Gore verdient wel een speciale vermelding. Het wordt gezongen in het Servisch en misschien daarom dat het net dat tikkeltje natuurlijker en agressiever klinkt dan de rest van de plaat. Primitiever eigenlijk ook, en dat bedoel ik wel degelijk in positieve zin. Een waardige afsluiter voor een oerdegelijke plaat. Dit is dan wel een genre dat vooral eenheidsworst produceert, Infest voegt er toch enkele kruiden aan toe.

Tracklisting:
 Infest - Cold Blood War

  1. Intro
  2. Destroyer of Their Throne
  3. Of Everlasting Hate
  4. Kill Their Weakness
  5. Among the Fallen Ones
  6. Demonic Wrath
  7. Nuclear Warlust
  8. Cold Blood War
  9. Terror Lord
  10. Neka Vatre Gore

Line-up:

  • Vandal – vocalen, gitaar
  • Zombie – drums
  • Tyrant – gitaar
  • Warlust – bas

Links: