Comeback Kid – Die Knowing

Comeback Kid – Die Knowing
Victory Records, 2014

Comeback Kid is weer terug, ze doen de naam eer aan. Die Knowing is het vijfde album van het Canadese hardcore-gezelschap.

Vergeleken met Symptoms and Cures gaat Die Knowing weer meer de hardere kant op. Er is minder ruimte voor rustpunten, de gitaarriffs klinken wat simpeler en aanvallender in het akkoordenwerk en bevatten weer meer metal. Als gast keert Scott Wade even terug bij Full Swing om Andrew Neufeld vocaal bij te staan. Laatstgenoemde klinkt ontzettend krachtig in zijn schreeuwen en het energieniveau ligt hoog waarbij de breakdowns er lekker hard inklappen. Ook heeft Die Knowing genoeg afwisseling in zijn 32 minuten, midtempo tracks worden afgewisseld met snelle punktracks om daarna naar een melodieuze kraker te gaan waar de nadruk meer op het refrein is gelegd. Een goed voorbeeld is de afsluiter genaamd Sink In, veel succes om het refrein en bijbehorende gang shout uit je hoofd te krijgen. Een hopeloze missie.

Die Knowing is bij mij wel in de smaak gevallen. Comeback Kid weet zijn beukende hardcore-partijen sterk neer te zetten maar houdt daarbij ruimte voor wat melodie, een goede balans die veel mensen zal aanspreken.

Tracklisting:
Comeback Kid – Die Knowing

  1. Die Knowing
  2. Lower the Line
  3. Wasted Arrows
  4. Losing Sleep
  5. Should Know Better
  6. I Depend, I Control
  7. Somewhere in This Miserable…
  8. Beyond
  9. Unconditional
  10. Didn’t Even Mind
  11. Full Swing
  12. Sink In

Line-up:

  • Andrew Neufeld – Zang
  • Stuart Ross – Gitaar
  • Jeremy Hiebert – Gitaar
  • Matt Keil – Bas
  • Kyle Profeta – Drums

Links: