Miasmal – Cursed Redeemer

Miasmal – Cursed Redeemer
Century Media, 2014

Zweedse deathmetal op Century Media, je kunt er bijna van op aan dat het old school deathmetal zal zijn, toch anno 2014 in onze jaartelling. Miasmal is de nieuwste telg, overgenomen van Dark Descent Records. Dit is album nummer twee.

Ze komen dan wel uit Gothenburg, het is er niet meteen aan te horen. Miasmal brengt muziek die vrij is van virtuoze melodieën en beukt bijzonder graag door. Het klinkt als een Entombed dat zin heeft om een thrashmetalset te spelen. De ronk wordt uitgerekt en versneld gebracht in een pakket met
heavy soleerwerk, iets wat prima uitpakt. De death ‘n’ roll neigingen blijven grotendeels achterwege, waardoor het geen gezellig boeltje wordt en de kruissnelheid hoog blijft. De riffs zijn ook bovengemiddeld sterk, daar valt niets op aan te merken. Je voelt helaas de “maar” al komen.

De grootste maar is de herhaling. Herhaling is helaas troef op dit Cursed Redeemer, toch voor wie niet opgegroeid is met de debuutalbums van Nihilist en Grave en consoorten. Hoe meer nummers er passeren, hoe sneller je de neiging krijgt om te skippen naar het volgende nummer. Het feit dat er geen echte memorabele teksten zijn (behalve Whiskey Train dan) is ook niet bevorderlijk voor de duurzaamheid. Neemt niet weg dat het een zeer degelijk album is wanneer je into old school deathmetal bent. Zeker door de extra thrashpepers in de poep heeft dit recht op een speelbeurt bij de liefhebbers van het genre. Voor mij gaat deze de grote subtop in.

Miasmal THG

Tracklisting:

  1. Cursed Redeemer
  2. Call of the Revenant
  3. Whisky Train
  4. Excelsior
  5. A Veiled Remembrance
  6. Until The Last
  7. Frozen in Time
  8. 2013

Line-up:

  • Ruben – Bas
  • Magnus – Gitaren
  • Pontus – Gitaren, zang
  • Björn – Drum

Links: