Kyng – Burn The Serum

Kyng – Burn The Serum
Razor & Tie, 2014

Met de stoner band Kyng zakken we af naar Los Angeles. Het drietal maakt al sinds 2008 muziek en is dit jaar toe aan een tweede full-length. Een band die nog niet langs kwam op Zware Metalen, maar dit onder de vleugels van Razor & Tie wel doet.

Het is niet de stoner-versie geworden die ik het liefst heb. Kyng gooit er een pak logge Amerikaanse rock in die vaak erg platjes en commercieel overkomt. Tracks als Electric Halo klinken wat mij betreft wel erg langgerekt, al zorgen de gitaarsolo’s er sporadisch wel voor dat die taaie hap even een andere vorm aanneemt. Een zekere commerciële vibe dus, à la Audioslave, maar een pak stoffiger gepresenteerd. Echter maakt het er Kyng niet interessanter op, dit is te vaak hetzelfde deuntje, ookal is het kwalitatief gebracht. De betere tracks met wat afwisseling zijn Sunday Smile, Big Ugly Me en opener Burn The Serum. Telkens toch met wat meer peper gepresenteerd.

Commerciële, Amerikaanse stoner dus met instrumentaal misschien wel knappe fases, maar inhoudelijk niet echt hetgeen waar we op gewacht hebben. Goed voor even, vandaar de zeven.

Tracklisting:
Kyng - Burn The Serum

  1. Burn The Serum
  2. Lost One
  3. Electric Halo
  4. Sewn Shut
  5. Faraway
  6. Self Medicated Man
  7. The Ode
  8. In The Land of Pigs
  9. Sunday Smile
  10. Big Ugly Me
  11. Paper Heart Roses

Line-up:

  • Eddie Veliz – Zang, Gitaar
  • Tony Castaneda – Bas, Zang
  • Pepe Clarke Magana – Drum

Links: