Suffering Quota – S/T

Suffering Quota – S/T
Reflections Records, 2014

Het heeft enige tijd geduurd voor Suffering Quota’s debuutalbum klaar was. Rond dit Nederlandse viertal is het sinds 2012 stil gebleven, maar geduld loont, nu dat dit uitstekende schijfje beschikbaar is.

Ondanks de lange wachttijd is dit geen lange plaat geworden. Twaalf grindcorenummers -niet de langste dus- zorgen dat de speeltijd nog niet het half uur haalt. Het zal ons echter worst wezen, want de nummers zijn stuk voor stuk uitstekend. Grindcore vormt dan wel de basis, invloeden uit de deathmetal, hardcore en crustpunk zijn duidelijk hoorbaar. Dubbele vocalen zorgen voor een extra boost aan agressie en energie, terwijl de uitstekende productie voor een smerige sound zorgt, die tegelijkertijd zeer helder uit de boxen knalt. Tegenwoordig weten goede grindcorebands dat ze meer moeten kunnen dan alleen maar rammen en met Conflict bewijst Suffering Quota in ieder geval dat het ook in de breedte van aanpakken weet. Deathmetal en tragere hardcore wisselen af met pure grindcore, met een heel sterk nummer als resultaat. Het is een indrukwekkende afsluiter van een knappe plaat.

Suffering Quota vind ik een goede naam, omdat ik geen fan ben van positieve discriminatie via quota voor dikke, dunne, rosse of kale mensen. Ik ben ook niet voor positieve discriminatie voor middelmatige grindcorebands, steun gewoon de goede en bedank de slechte voor bewezen diensten. Steun daarom Suffering Quota, een band met potentieel die hier een heel overtuigend werkje aflevert!

Tracklisting:
 Suffering Quota - S/T

  1. Retribution
  2. Pariah
  3. Corrupt Messiah
  4. Worn Out
  5. Back in the Fire
  6. Reverance
  7. Pigs on Fire
  8. Murder of Crows
  9. Pale Horse
  10. Unaware
  11. Conflicht

Line-up:

  • Richard- vocalen
  • Martin – drums
  • René – gitaar
  • Michel – bas

Links: