Hate Storm Annihilation – Storm Of Flames

Hate Storm Annihilation – Storm Of Flames
Eigen beheer, 2014

Wat heb ik de afgelopen weken toch al vaak genoten van Storm Of Flames, het debuutalbum van Hate Storm Annihilation. Dit duo uit Chicago begon in het najaar van 2012 dit project en brengt ons nu het in eigen beheer opgenomen album.

Hate Storm Annihilation stampt er tien tracks doorheen die klinken als de inval van de geallieerden. Over het geluid hangt een zware nevel van bands als Iniquity, een flair van Vader, een snufje Vomitory en meer van dat soort oorlogstroepen. Hoe bot de muziek ook is, Storm Of Flames werkt ook erg aanstekelijk. Refreinen als die in Lucifer Rising en Destroyer Of Worlds (“I am… Destroyer of worlds… I am, destroyer of worlds”), wat een feest. Na de eerste luisterbeurt wil je meer, je weer omhullen met het geluid van voortrollende blastbeats, zwaar gitaargeschut, bloedeerlijke deathmetal die iedereen kan pruimen. Misschien steekt het duo zelfs wel wat de draak met het genre, afgaande op de clichés in de muziek, de songtitels.

Hate Storm Annihilation is geen unieke band en Storm Of Flames is geen uniek album. Toch is het consistent goed, meer dan goed. Storm Of Flames is wat mij betreft zo’n cd die nooit gaat vervelen, die altijd goed werkt op de gemoedstoestand. Ik zou zeggen, proberen!

Tracklisting:
Hate Storm Annihilation - Storm Of Flames

  1. From Slave To Serpent
  2. Scorcher Of The Holy
  3. From The Inside Out
  4. Lucifer Rising
  5. Blinded Followers
  6. Destroyer Of Worlds
  7. The Cleansing Of Humanity By The Blackened Sun That Shadows
  8. Crucify
  9. Thy Flesh, My Crop
  10. Storm Of Flames

Line-up:

  • Craig Schmuhl – Gitaar, Zang
  • Konstantin – Drums

Links: